ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Ζάεφ: “Δικαιούμαστε να θεωρούμε τους εαυτούς μας Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά”


Τελικά οι Συριζαίοι, ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας έχουν δίκιο. Κερδίσαμε με τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι σκοπιανοί δικαιούνται να λέγονται μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά!

Ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη συζήτηση «Η Βόρεια Μακεδονία στο κατώφλι της Ευρώπης» που οργάνωσε το αμερικανικό think tank Atlantic Council, ανέφερε ότι η θέση της Σόφιας σε σχέση με τα Σκόπια είναι αναχρονιστική και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.

Κάλεσμα στη Βουλγαρία να κατανοήσει ότι οι άνθρωποι στη Βόρεια Μακεδονία έχουν «το κυρίαρχο δικαίωμα να θεωρούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες οι οποίοι μιλούν την μακεδονική γλώσσα» απηύθυνε και πάλι ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

«Ως κράτος, θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, την ώρα που θα σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Η χώρα μας είναι μία μίνι-Ευρώπη» δήλωσε κατά τη συζήτηση.

Ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής Άντζελ Ντζαμπάτζκι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζάεφ, δήλωσε ότι «η χωρίς αρχές και η ανέντιμη ρητορική απέναντι στη Βουλγαρία θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της».

Ο ίδιος χαρακτήρισε άδικες τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ. Υπογράμμισε το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί της Βουλγαρίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ είναι δικαιολογημένες.

«Συμβουλεύω τον Ζάεφ να διαβάσει περισσότερο τη βουλγαρική και βαλκανική ιστορία πριν πει ψέματα. Επιπλέον, είναι επίσης φανερό ότι πρέπει να εξετάσει τα κείμενα του διεθνούς δικαίου. Το να πεις ότι η χώρα σου είναι μία “μίνι-Ευρώπη” είναι ένα σύμπτωμα των σοβαρών προβλημάτων».

«Το να υποστηρίζεις ότι η θέση της Βουλγαρίας είναι χωρίς αρχές αποτελεί πολιτική υποκρισία και ακραία χειραγώγηση, την οποία αντιλαμβάνομαι ως ένδειξη ασέβειας» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η ελληνική άποψη δεν υπάρχει στο ζήτημα αυτό, γιατί πολύ απλά την ξεπούλησε ο Τσίπρας με τον Κοτζιά και τους 154 βουλευτές που κύρωσαν αυτήν την προδοτική συμφωνία.

Καθήκον των απλών ακομμάτιστων Ελλήνων είναι να κρατήσουμε τα ονόματα των 154 για αιώνιο ανάθεμα από αυτούς που είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν την πατρίδα και τα εθνικά μας συμφέροντα απέναντι σε κάθε επιβουλή.

Πηγή: Σπούτνικ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια