ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ψέματα Κατρούγκαλου για την πορεία του εμβολίου

Το Παρατηρητήριο της ΝΔ καταλογίζει ψέματα στον Γιώργο Κατρούγκαλο για την πορεία των εμβολιασμών – Παραθέτει διάγραμμα που επιβεβαιώνει όσα ανέφερε ο κ. Σκέρτσος

Fake news στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο καταλογίζει το Παρατηρητήριο της ΝΔ, με αφορμή την κόντρα που προηγήθηκε με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο για την πορεία των εμβολιασμών.

«Ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε σήμερα στη Βουλή τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Σκέρτσο για fake news σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πρόσφατα ο κ. Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο άνθρωπος δηλαδή που μιλά για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, έλεγε ότι η Ελλάδα είναι "5η στην κούρσα των εμβολιασμών". Όταν έκανε αυτή τη δήλωση, 31 Ιανουαρίου, ήμασταν 16οι στην ΕΕ, κάτω από τον ευρωπαϊκό Μέσο Όρο».

Στην πραγματικότητα ο κύριος Σκέρτσος με εκτενή δημόσια ανάρτηση του ανέφερε επί λέξει «Ο ρυθμός εμβολιασμών υπερβαίνει πλέον κατά μέσο όρο (7ήμερος κυλιόμενος δείκτης) τις 15.500 ημερησίως και μας κατατάσσει στην 5η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάζεται καθημερινά».

Αυτό έγραψε ο κ. Σκέρτσος και επιβεβαιώνεται απολύτως από τα επίσημα στοιχεία που προφανώς διαψεύδουν το αφήγημα του κ. Κατρούγκαλου.

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτεται και το σχετικό διάγραμμα», αναφέρει το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια