ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Θαυματουργό ισραηλινό φάρμακο νικά τον κορονοϊό εντός πέντε ημερών;


«Το EXO-CD24 εισπνέεται μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά, επί πέντε ημέρες. Το φάρμακο κατευθύνεται κατευθείαν στην καρδιά του προβλήματος, στους πνεύμονες και αντιμετωπιζει την καταιγίδα κυτοκίνης» εξηγεί ο καθηγητής Ναντίρ Άρμπερ στην εφημερίδα Τimes του Ισραήλ.

Η καταιγίδα κυτοκίνης είναι μια δυνητικά θανατηφόρα ανοσολογική αντίδραση στη λοίμωξη του κορονοϊού η οποία ευθύνεται για τους περισσότερους από τους θανάτους που σχετίζονται με την Covid-19. Το EXO-CD24 με τη βοήθεια εξωσωμάτων μεταφέρει στους πνεύμονες πρωτεΐνη CD24. «Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και έχει έναν πολύ γνωστό και σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος», εξηγεί ο ερευνητής Shiran Shapira.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν νέες φάσεις κλινικών δοκιμών για να διαπιστωθεί η αξιοπιστία του φαρμάκου, ωστόσο στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, όπου εφαρμόστηκε η πειραματική θεραπεία, κάνουν λόγο για ένα παράγοντα που μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Ο διευθυντής του ιδρύματος, Ρόνι Γκαμζού δήλωσε αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι η έρευνα «βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και τα αποτελέσματα της δοκιμής φάσης 1 είναι εξαιρετικά».

Πηγή: Protagon.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια