ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Ελλάδα ξεπέρασε τους 500.000 εμβολιασμούς-3η στην ΕΕ σε ποσοστό κάλυψης πολιτών


Ο στόχος των 500.000 εμβολιασμών επιτεύχθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου. Η χώρα μας, μάλιστα, βρίσκεται σταθερά υψηλά σε σχετικές λίστες εμβολιασμού του πληθυσμού, όπως το Our World in Data, ένα project συλλογής δεδομένων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το οποίο συμβουλεύονται διεθνή media και οργανισμοί για την εγκυρότητα των στοιχείων.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου, όταν και άρχισαν οι εμβολιασμοί στη Μεγάλη Βρετανία, το Our World in Data παρακολουθεί την πορεία του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού στον πλανήτη, με τα στοιχεία να δημοσιεύονται κάθε μεσημέρι.

Σε αυτό τον πίνακα όπου έχουν επιλεγεί χώρες με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Ελλάδας η χώρα μας στις 11 Φεβρουαρίου εμφανίζεται τρίτη σε σειρά στην πορεία των εμβολιασμών (ανά 100 άτομα).


Μητσοτάκης: Έσπασε το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών – Συνεχίζουμε

Ανάρτηση στο twitter έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τους 500.000 εμβολιασμούς που έγιναν μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «έσπασε το φράγμα» και «οι ρυθμοί εμβολιασμού αυξάνονται διαρκώς».


Άκης Σκέρτσος: Χτίζουμε το πρώτο τείχος ανοσίας

Σε σχετική ανάρτηση ο ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, αναφέρει:

Με την πρόοδο του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού -βρισκόμαστε πλέον στην 3η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ σε ημερήσιους εμβολιασμούς και σήμερα ξεπεράσαμε τους 500.000 εμβολιασμούς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια