ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μετά τα Rafale έρχονται και οι φρεγάτες


Τι διακυβεύεται μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας

«Μετά τη σύναψη της συμφωνίας στον άξονα Αθηνών-Παρισιού για τα 18 μαχητικά Rafale, που αγόρασε η Ελλάδα προς 3 δις δολάρια, ένας πιθανός νέος εμπορικός άξονας βρίσκεται στον αμυντικό τομέα, αναφέρει η ιστοσελίδα mondogreco.net σε δημοσίευμά της.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parley θα το συζητήσει προσωπικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε λίγες μέρες.

Στο πιάτο η γαλλική προσφορά για δύο φρεγάτες Fremm. Εάν προτείνεται η έκδοση antisom, τότε η ελληνική κυβέρνηση μάλλον θα αποδεχθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να αξιολογηθεί η επιλογή τεσσάρων Belh@ara, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ελληνικές ταμειακές δυνατότητες.

Στη μέση παραμένει η αμερικανική επιλογή, η οποία μάλλον δεν περιλαμβάνει τον αντιτορπιλικό Arleigh Burke , ακόμη και αν η αρχική πρόταση της MMSC στις ΗΠΑ δεν φαίνεται να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις σε κανένα σημείο.

Επίσης, για το θέμα της Άμυνας, σημειώνουμε την εικοσαετή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για τη δημιουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας για την ελληνική στρατιωτική αεροπορία, αξίας 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δέκα αεροσκάφη M-346, συντήρηση T-6, παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποστήριξη»

mondogreco.net – Dopo i Rafale anche le fregate: cosa c’è in ballo tra Grecia e Francia]
HellasJournal

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια