ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ταραντίλης σε Τσίπρα: Να μας πει ποια απόφαση των ειδικών δεν ακολούθησε η κυβέρνηση


Στους ισχυρισμούς του Αλ. Τσίπρα περί απόφασης μέτρων για τη Θεσσαλονίκη που δεν εφαρμόστηκαν, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να μας πει ποια είναι η απόφαση που επικαλείται για την λήψη πιο αυστηρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν ακολούθησε η Κυβέρνηση. Πότε ελήφθη κι από ποιους;»

Ο κ. Ταραντίλης ανέφερε πως το ύφος της ανάρτησης του κ. Τσίπρα κινείται στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Θα του ζητήσω», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «αφού εκφράζει τη διαφωνία του για τον αριθμό των 9 ατόμων σε κάθε σπίτι, να μας αποκαλύψει, έστω εκ των υστέρων, ποια ήταν η δική του πρόταση. Θα τον ρωτήσω επίσης να μας ανακοινώσει την θέση του για το άνοιγμα των σχολείων. Συμφωνεί ότι πρέπει να ανοίξουν ή όχι;»

Όσο για το ενδεχόμενο «τρίτου κύματος» της πανδημίας, ο κ. Ταραντίλης σημειώνει πως «θα καλέσω τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και θα του υπενθυμίσω ότι η Κυβέρνηση έλαβε κάθε μέτρο που ήταν δυνατόν για την αποτροπή του, παρότι δεν τον είδαμε να συναινεί σε κανένα από αυτά».

«Η πολιτική αντιπαράθεση είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Προτείνω να μην εξαντλείται σε αφορισμούς και ακραίους χαρακτηρισμούς που προκαλούν την αποστροφή των πολιτών, αλλά να διεξάγεται με δεδομένα κι επιχειρήματα», σημείωσε ο κ. Ταραντίλης.

Άδ. Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας διαστρέβλωσε τα λόγια μου

Για απόπειρα διαστρέβλωσης των λεγομένων του κατηγορεί ο Αδ. Γεωργιάδης τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως ουδέποτε αναφέρθηκε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. «Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα», τονίζει ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων», επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης, «Την τόσο κρίσιμη ώρα για τον έλεγχο της πανδημίας και την κοινωνική ειρήνη και την προσπάθεια να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν για να ελέγξουμε αυτή την συμφορά, επιχειρούν διαστρεβλώνοντας τα δικά μου λόγια να πλήξουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό», επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης.

«Είναι αυτονόητο», συνεχίζει ο κ. Γεωργιάδης, «ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση».

Και καταλήγει: «Κατά συνέπεια, το μόνο που έχω να πω στον κύριο Τσίπρα είναι εάν μπορεί ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα του βάζοντας πλάτες στην Κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση για να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Η ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του νωρίτερα, σχολίασε τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας ότι η πόλη θρηνεί νεκρούς γιατί η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς.

https://www.liberal.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια