ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Μπάιντεν κάλεσε τον Τραμπ να βάλει τέλος στο χάος και να δηλώσει πίστη στο Σύνταγμα


Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον απερχόμενο πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ να δώσει ένα τέλος στην πολιορκία και το χάος που επικρατεί στο Καπιτωλίου, κάνοντας λόγο για επίθεση στη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

"Τα λόγια ενός προέδρου έχουν σημασία, ανεξάρτητα από το πόσο καλός ή κακός είναι ο πρόεδρος ... Καλώ τον Πρόεδρο Τραμπ να πάει στην εθνική τηλεόραση τώρα για να εκπληρώσει τον όρκο του και να υπερασπιστεί το Σύνταγμα και να απαιτήσει τον τερματισμό αυτής της πολιορκίας", είπε ο Μπάιντεν στο διάγγελμα του.

"Αυτή την ώρα η Δημοκρατία μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία επίθεση χωρίς προηγούμενο, επίθεση στους εκπροσώπους του έθνους, στους αστυνομικούς στους ανθρώπους και τους υπαλλήλους που υπηρετούν το Καπιτώλιο", πρόσθεσε. Όπως είπε "οι σκηνές που βλέπουμε δεν αντανακλούν τις αξίες και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας της Αμερικής".

Ανάλογες δηλώσεις είχαν κάνει πριν λίγο και οι ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σουμερ οι οποίοι κάλεσαν επίσης τον Τραμπ να δώσει ένα τέλος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια