ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι δράστες που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη ΔΕΝ είναι Αλγερινοί, είναι Έλληνες

Ισχυρισμός

Οι δράστες που γρονθοκόπησαν το σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ ταυτοποιήθηκαν και πρόκειται για “ασυνόδευτα ανήλικα” από την Αλγερία.

Συμπέρασμα

Οι δράστες συνελήφθησαν και όπως προκύπτει είναι Έλληνες.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφόρησε σε ελληνικά ιστολόγια η “είδηση” ότι οι δράστες που επιτέθηκαν στον 53χρονο σταθμάρχη υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ, “ταυτοποιήθηκαν και πρόκειται για ασυνόδευτα ανήλικα από την Αλγερία”. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα: nantiareport.gr, dikaiologitika.gr, tastv.gr, spoilers.gr, crashonline.gr, bordernews.gr, parapolitika.gr

Αληθεύει;

Ήδη από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 14/1 στο ελληνικό διαδίκτυο κυκλοφορούν άρθρα σύμφωνα με τα οποία οι δράστες της βάναυσης επίθεσης εναντίον του σταθμάρχη του Μετρό έχουν ταυτοποιηθεί και μάλιστα πρόκειται για Αλγερινούς. Ωστόσο, οι δράστες που ταυτοποιήθηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν, είναι ανήλικοι Ελληνες, όπως μας ενημέρωσε το γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως οι δράστες είναι Έλληνες και όχι “ασυνόδευτα ανήλικα από την Αλγερία”. Ως εκ τούτου, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καθότι αναληθής και παραπλανητικός καταρρίπτεται.

Ενημέρωση 16/1/2021, 01:28 πμ.

Πριν λίγο δημοσιευθηκε και στη σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας δελτίο τύπου της ΓΑΔΑ που αναφέρει ότι οι δράστες της επίθεσης είναι ημεδαποί, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών και συνελήφθησαν. Κατόπιν ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα. Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Στέλιος Πουρνής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια