ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κίνα - Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα


Νέα περιοριστικά μέτρα επιβάλει η Κίνα μετά τις «εκρήξεις» στα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της χώρας.

Οαριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε μία ημέρα στην Κίνα, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Στην πρωτεύουσα, Πεκίνο, οι επιβάτες θα είναι υποχρεωμένοι στο εξής να σκανάρουν έναν ειδικό κωδικό προτού να επιβιβαστούν σε ταξί ή σε ιδιωτικά οχήματα που παρέχουν υπηρεσίες μεταφορών.

Στις 9 Ιανουαρίου 2021, στην ηπειρωτική Κίνα αναφέρθηκαν 69 κρούσματα, ενώ την αμέσως προηγούμενη ημέρα ήταν μόνο 33, όπως ανέφερε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 η εθνική υγειονομική υπηρεσία.

Ο νέος κανονισμός για τις υπηρεσίες μεταφορών προσώπων επιβλήθηκε, καθώς το Σάββατο διαπιστώθηκε πως ένας οδηγός στο Πεκίνο ήταν ασυμπτωματικός φορέας κορωνοϊού. Από την 1η Ιανουαρίου 2021, σε 96 οδηγούς της υπηρεσίας μεταφοράς με μίσθωση οχήματος Didi έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου γουάν (περίπου 150.000 ευρώ) επειδή δεν τηρούσαν τα μέτρα, όπως το να φορούν μάσκα, ανέφερε ο Ρονγκ Τζουν, ένας αξιωματούχος αρμόδιος για τις μεταφορές στην πόλη του Πεκίνου.

Από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 87.433 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4.634 θάνατοι.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας, στην καθημερινή ενημέρωσή της, ανέφερε ότι από τα νέα κρούσματα, τα 21 ήταν «εισαγόμενα». Τα περισσότερα από τα εγχώρια κρούσματα (46 σε σύνολο 48) εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεμπέι. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η εξέταση 13 εκατομμυρίων κατοίκων στις μεγάλες πόλεις Σιτζιαζουάνγκ και Σινγκτάι.

Η πρώτη, η πρωτεύουσα της επαρχίας, βρίσκεται σε καραντίνα και απαγορεύεται σε κατοίκους και οχήματα να μετακινούνται εκτός της πόλης. Έχουν, επίσης, διακοπεί τα δρομολόγια όλων των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Σε τεστ για τον κορωνοϊό υποβλήθηκαν επίσης 5,79 εκατομμύρια άνθρωποι που διαμένουν σε φοιτητικές εστίες και φυλακές, χωρίς να βρεθεί κάποιο θετικό κρούσμα.

Πηγή: www.athensvoice.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια