ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο “σαμάνος” εισβολέας στο Καπιτώλιο “δίνει” Τραμπ… “όλα με εντολή του”


Χάρη από τον Πρόεδρο Τραμπ με το πρωτοφανές -αλλά και… δίκαιο- επίχείρημα ότι εκείνος τον προσκάλεσε έξω από το Καπιτώλιο ζητά τώρα ο διάσημος κερασφόρος των βίαων επεισοδίων.

Ο δικηγόρος Αλ Ουάτκινς που εκπροσωπεί τον Τζέικομπ Τσάνσλεϊ ή «Σαμάνο QAnon», όπως είναι το πιο γνωστό (στην Αμερική τουλάχιστον) από τα δεκάδες παρατσούκλι που έχει αποκτήσει παγκοσμίως ο «κερασφόρος» εισβολέας του Καπιτωλίου ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο εντολέας του ενεργούσε κατόπιν προτροπής του Τραμπ όταν ο ίδιος και εκατοντάδες άλλοι εισέβαλαν με τη βία στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρουσία του απερχόμενου προέδρου.

«Οι λέξεις και οι προτροπές ενός Προέδρου υποτίθεται ότι έχουν μια βαρύτητα» είπε ο Ουάτκινς μιλώντας στο Kansas City Star.

Όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος, ο «Σαμάνος» «πήρε στα σοβαρά τα αμέτρητα μηνύματα του προέδρου Τραμπ». «Όπως δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, έτσι και ο Τσάνσλεϊ ένιωσε για πρώτη φορά στη ζωή του ότι κάποιος άκουσε τη φωνή του».

 Ο Οουάτκινς αναφερόμενος στην συμπεριφορά του εντολέα του κατά τη διάρκεια της εισβολής, είπε ότι αυτή ήταν «ειρηνική και συγκρατημένη» και «συνεπής με τα ‘πιστεύω’ που από καιρό διατηρεί ως Σαμάνος (!)».


«Ήταν άοπλος. Δεν ήταν βίαιος. Δεν κατέστρεψε τίποτα» ανέφερε για τον 33χρονο ο δικηγόρος του, σημειώνονται ότι για όλους τους παραπάνω λόγους αξίζει την επιείκια του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

«Θα ήταν έντιμο και σωστό να απονεμηθεί χάρη στον κ. Τσάνσλεϊ και σε άλλους ομοϊδεάτες του που αποδέχτηκαν το κάλεσμα του προέδρου με ευγενείς προθέσεις, και δεν άσκησαν βία», τονίζει ο δικηγόρος.

Ο 33χρονος, ο οποίος – όπως έχει γίνει γνωστό – ενστερνίζεται την θεωρία συνωμοσίας QAnon κρατείται με ομοσπονδιακή φυλακή στο Φίνιξ της Αριζόνα και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για τον ρόλο του στην εξέγερση.

Μετά την παράδοσή του στις Αρχές, ο εκκεντρικός Αμερικανός αρνούνταν να φάει οτιδήποτε στη φυλακή, καθώς το φαγητό που του σέρβιραν δεν ήταν οργανικής προέλευσης.

Τελικά το ζήτημα φαίνεται να επιλύθηκε με παρέμβαση δικαστή, και ο συλληφθείς λαμβάνει πλέον γεύματα που μπορεί να καταναλώσει.

Με πληροφορίες από NEW YORK POST: QAnon Shaman’ Capitol rioter wants pardon from President Trump

https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια