ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εμβόλια για τον κορωνοϊό: Οι οδοντίατροι αντιδρούν στην καθυστέρηση ένταξής τους στον εμβολιασμό


Παρά τις εξαγγελίες, οι οδοντίατροι υποστηρίζουν ότι δεν έχει παραμετροποιηθεί η ανάγκη εμβολιασμού των υγειονομικών ανάλογα με τον βαθμό έκθεσης – Εκφράζουν αγανάκτηση και υποστηρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα αδικίας


Την έντονη αντίδραση των οδοντιάτρων έχει προκαλέσει η διαρκής καθυστέρηση της ένταξής τους στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, παρά τις εξαγγελίες για την προτεραιότητά τους, που έχουν γίνει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Οι οδοντίατροι καταγγέλλουν ότι δεν έχει παραμετροποιηθεί η ανάγκη εμβολιασμού των υγειονομικών ανάλογα με τον βαθμό έκθεσης σε αερόλυμα, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και καλούν το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συνεργαστούν άμεσα και να τους εντάξουν στην πλατφόρμα δήλωσης με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που ισχύουν για τους υπόλοιπους υγειονομικούς.


«Είμαστε οι μοναδικοί υγειονομικοί που έρχονται σε άμεση επαφή με «δυνητικούς» ασθενείς που δεν φορούν μάσκα και προφύλαξη! Πώς θα θεραπευτεί το δόντι του ασθενούς, αν ο ασθενής φοράει μάσκα;» θέτουν το εύλογο ερώτημα αρμοδίως και επιπλέον ζητούν να τεθεί το κριτήριο του επιβαρυμένου ιστορικού και της ηλικίας.


«Όλο αυτό που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει ένα αίσθημα αδικίας στους οδοντιάτρους. Ο οδοντιατρικός κλάδος εκφράζει την αγανάκτησή του για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται τα άτομα που εμβολιάζονται και ζητεί από τα αρμόδια υπουργεία να μεριμνήσουν για την επίλυση του θέματος το συντομότερο δυνατόν» καταλήγει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.


Παναγιώτα Καρλατήρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια