ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αρμενικό Ναό στο Ικόνιο βεβηλώνει τώρα ο Ερντογάν. Τον μετατρέπει σε Κέντρο χιουμοριστικής τέχνης!


Τον μετατρέπει σε Κέντρο χιουμοριστικής τέχνης!

H Tουρκία αποφάσισε να μετατρέψει τον προσφάτως ανακαινισθέντα Αρμενικό Ναό της ΑγίαςΤριάδος στην επαρχία της κεντρικής Ανατολίας του Ικονίου σε πολιτιστικό κέντρο, αναφέρει η αρμενική εβδομαδιαία εφημερίδα Agos.

Πρόκειται για κτίσμα του 19ου αιώνα, το οποίο έμενε κλειστό για πιστούς και επισκέπτες ακόμη και μετά την περίοδο ανακαίνισής του το 2017. Τώρα, όπως έγραψε το Agow, θα ξανανοίξει ως Κέντρο Παγκόσμιας Χιουμοριστικής Τέχνης…

Το σχέδιο εκτελέστηκε από την δημοτική αρχή και την Περιφέρεια του Ικονίου σε συνολικό κόστος 3,5 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (475.000 δολάρια), αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Αρμενικός Ναός της Αγίας Τριάδος είναι το τελευταίο στη σειρά χριστιανικών μνημείων που η Τουρκία μετέτρεψε είτε σε τζαμιά είτε σε μουσουλμανικούς τόπους λατρείας στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει. Ξεχωριστής βαρύτητας υπήρξε η μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί και η Μονή της Χώρας επίσης στην Κωνσταντινούπολη.

Οι μετατροπές αυτές προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή την οποία ωστόσο αγνοεί ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ “International Christian Concern” καταδίκασε άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών να μην αποδώσουν τους ναούς στην χριστιανική κοινότητα.

Agos.com/persecution.org/Ahval
HellasJournal

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια