ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αναχώρησε για τα Ουράνια ένας ακόμη Πολεμιστής της ΕΛΔΥΚ -74

  

Ανήμερα των Φώτων Αναχώρησε για τα Ουράνια ο Λοχίας Μπαλατσούκας Αλέξανδρος απο το Γοργογύρι Τρικάλων ,εκεί όπου τον περιμένουν οι Συμπολεμιστές της υπερήφανης ΕΣΣΟ της ΕΛΔΥΚ 74 που έπεσαν πολεμώντας τους Τούρκους!


Έδωσε αγώνες για την αναγνώριση των ΕΛΔΥΚάριων και κατάφερε να νοσηλεύονται και οι πολεμιστές στα Στρατιωτικά νοσοκομεία …


 

Ενώ ήταν πάντα παρών στην επιστροφή των Οστών των Ηρώων που έπεσαν στη Κύπρο


Σε μια σπάνια συνέντευξη στο Veteranos.grΟ Λοχίας Μπαλατσούκας (φώτο-Ντοκουμένο) μας αναφέρει χαρακτηριστικά οι Τούρκοι ερχόταν κατά εκατοντάδες εμείς δεν είχαμε βαρύ οπλισμό να προλάβουμε να τους καθαρίσουμε …
Τα όπλα που είχαμε ήταν Μ1 και Μ3 οι Υπαξιωματικοί μέχρι που μάθαμε για όπλα στις Αποθήκες και σπάσαμε την Πόρτα και πήραμε τα FN αλλά ήταν μόνο ατομικά τυφέκια !


Άλλα όπλα δεν υπήρχαν στην Κύπρο ; Βεβαίως είχε καλάσνικοφ ο Μακάριος στις Αποθήκες και στο Υπόγειο της Αρχιεπισκοπής για την Φρουρά και τους δικούς τους αλλά αυτοί δεν πολέμησαν !

Να αναφέρω γιατί πρέπει να το πω συνέχισε ο Λοχίας ότι μετά την εισβολή άνοιξαν οι Φυλακές της Λευκωσίας και βγήκαν έξω οι Γριβικοί που ο Μακάριος τους είχε Φυλακή …Αυτοί πολέμησαν σαν Λιοντάρια !eokaΑυτοί ήτα οι Κυνηγημένοι από τον Μακάριο και τους βρήκαμε στα πρώτα σπίτια του Κόνιαλι και να κρατάν τα Πολυβόλα και να πολεμούν σαν Λιοντάρια οι Ήρωες της ΕΟΚΑ!Μόνο οι Καταδρομείς μας ήταν ο τρόμος και φόβος των Τούρκων …Ο Τουρκοκυπριακός σταθμός Μπαυράκ έλεγε συνέχεια για τους Έλληνες Καταδρομείς που έρχονται την νύχτα μας σφάζουν και εξαφανίζουν τα κεφάλια μας!

Σε μια κάποια στιγμή διαδίδεται σε εμάς που είμαστε στο Στρατόπεδο του ΟΗΕ ότι έρχονται Ελληνικά Βομβαρδιστικά και ξεσπάσαμε όλοι σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα και βγήκαμε έξω από το Στρατόπεδο και πήραμε θέσεις μάχης !

Ένας συνάδελφος ονόματι Δεκανέας Καλαντζής Πέτρος από τα αηδόνια Κορινθίας είχε ένα μικρό ραδιόφωνο και όταν πιάσαμε την πλαγιά άκουσε το διάγγελμα του Αβέρωφ και του Καραμανλή ότι λόγω μακρινής αποστάσεως δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε …Εκεί νέκρωσαν τα πάντα και χάσαμε το ηθικό μας !
Ο Λοχίας Μπαλατσούκας τιμήθηκε για την συμμετοχή του στη Μάχη της ΕΛΔΥΚ μετά από χρόνια και αναγνωρίστηκε …


Είπαμε μας ξεχάσαν όλοι μόνοι μας και εδώ θα πεθάνουμε … Εδώ οι ΕΛΔΥΚάριοι χαμήλωσαν το κεφάλι και ένα κλάμα βουβό έπεσε στο Τραπέζι
Δεν μας έστειλε το Ελληνικό Κράτος στην Κύπρο μόνοι μας πήγαμε αναρωτιούνται ακόμη φοβούνται και αν ναι τι στην ευχή …Τι να τους απαντήσεις !
Δεν θέλουν να ξέρουν ότι κάποιοι από εμάς που πολεμήσαμε ζούνε ακόμη …Στο χωριό Πλάτανος των Τρικάλων ζει ένας Καταδρομέας ονόματι Καμπαγιάννης οποίος αυτός και αν ήταν ήρωας και όμως ο ήρωας με εγκεφαλικό ζήτησε μια άδεια περιπτέρου για να μπορέσει να ζήσει και δεν του χορηγήθηκε !!!

Για τη Ιστορική Αλήθεια
Λοχίας Μπαλατσούκας Αλέξανδρος από το Γοργογύρι Τρικάλων ….Παρών (Κέντρο)
Λοχίας Καρατάσος Σωτήριος από τα χωριά της Πύλης Τρικάλων …..Παρών (Δεξιά)
ΕΛΔΥΚάριος Γκιάτας Σωτήριος από τα Περήφανα και αδούλωτα Χάσια των Τρικάλων …Παρών !(Αριστερά)

Υ.Γ : To παράπονό ήταν που ζήτησε να στήσει ένα μνημείο στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών για τους Πεσόντες ΕΛΔΥΚάριους του 74 με έξοδα των Συμπολεμιστών του και το ΓΕΣ το αρνήθηκε !

https://veteranos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια