ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Οι 27 συμφώνησαν στις κατευθυντήριες γραμμές για ιατρικούς σκοπούς


Τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την απόδειξη εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, για ιατρικούς σκοπούς, ενέκριναν τα κράτη μέλη της ΕΕ, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.


Πρόκειται για οδηγίες που στοχεύουν στην υποστήριξη της διαλειτουργικότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού, γεγονός που σημαίνει ότι το περιεχόμενο των πιστοποιητικών εμβολιασμού είναι ομοιόμορφο και καθορίζει ένα ελάχιστο σύνολο δεδομένων για κάθε πιστοποιητικό.


Κατατέθηκε ταυτόχρονα η βάση για ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης για τη διασφάλιση της γνησιότητας και της ακεραιότητας των πιστοποιητικών, για το οποίο θα συνεχιστούν οι εργασίες στο δίκτυο eHealth, συμπεριλαμβανομένου του περαιτέρω προσδιορισμού των απαραίτητων μέτρων προστασίας δεδομένων και ασφάλειας.


Σε δήλωσή της, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, επισήμανε ότι «χαιρετίζω την έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών για την απόδειξη του εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς» και συμπλήρωσε ότι «τα διαλειτουργικά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και αφού το ξεπεράσουμε».


Οι κατευθυντήριες γραμμές στοχεύουν σε ένα σχέδιο που μπορεί να φιλοξενήσει τόσο έντυπα όσο και ψηφιακά μέσα, εξασφαλίζοντας ευελιξία και συμβατότητα με τις υπάρχουσες εθνικές λύσεις και αυστηρή προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια