ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις για «White Porscha», «μαγαζί» και Folli Follie


«Προξενεί εντύπωση ότι τους τελευταίους μήνες μαρτυρίες από διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις εμπλέκουν συνεργάτες αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για "White Porscha", "μαγαζί", "outsourcing" κλπ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο της Folli Follie, μετά τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την βοήθεια που πρώην μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να παράσχουν στην οικογένεια Κουτσολιούτσου κατά τη διάρκεια του σκανδάλου της Folli Follie.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος αναφέρεται πως «τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών», ενώ επισημαίνεται πως «η υπόθεση ερευνάται από την Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών. Ο κ. Μπαλαούρας εμφανίζεται ξανά ως μεσολαβητής υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας. Κι όλα αυτά την εποχή που οι αρχές και η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “έπαιζαν καθυστέρηση” όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Η υπόθεση ερευνάται από την Δικαιοσύνη και αναμένουμε τα αποτελέσματα της. Όμως προξενεί εντύπωση ότι τους τελευταίους μήνες μαρτυρίες από διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις εμπλέκουν συνεργάτες αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για "White Porscha", "μαγαζί", "outsourcing" κλπ. Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σκεπάσουν κάτω από το χαλί τέτοιες αποκαλύψεις. Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις».

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα σήμερα, στη δημοσιότητα ήρθε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που φέρεται να έχει αποστολέα τον Διευθυντή Ασφαλείας του ομίλου προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το θέμα είχε φτάσει μέχρι τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν να παρασχεθεί συνδρομή στον όμιλο Folli Follie, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διεργασίες για τη διευκόλυνση της επιχείρησης εν τω μέσω των ερευνών που αφορούσαν το σκάνδαλο.

Πιο συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στο διευθυντικό στέλεχος ασφάλειας της Folli Follie και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο περιλαμβάνεται αναφορά και στον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με την επισήμανση πως «η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο» και «ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός».

Επιπλέον, αναφέρεται πως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενώ φέρεται να υπήρξε και επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που στάλθηκε στις 9 Μαίου 2018 από το στέλεχος της εταιρίας (διευθυντής ασφαλείας) στον γιο του ιδρυτή της αναφέρεται:

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κο Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κο Λαζαρίδη. Είπε και ο κος Τρουλίνος να μην βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 1615 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε».

Νέα Δημοκρατία: Το σκάνδαλο Folli Follie, είναι κομμάτι των δραστηριοτήτων του «μαγαζιού» ή ένα ακόμα «outsourcing»...

Το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πετάει την μπάλα στην εξέδρα σχετικά με τα στελέχη του που εμφανίζονται ως «"υποστηρικτές" προφυλακισμένων επιχειρηματιών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της ΝΔ υπογραμμίζεται πως «όσο δεν απαντούν επιβεβαιώνουν πως όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο Folli Follie, είναι κομμάτι των δραστηριοτήτων του "μαγαζιού" ή ένα ακόμα "outsourcing"».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο ΣYΡΙΖΑ συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Ας αφήσει τα πολλά λόγια και ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του που εμφανίζονται ως “υποστηρικτές” προφυλακισμένων επιχειρηματιών, οι οποίοι “υπερέβαλαν εαυτόν για τον όμιλο”, για “τα κονδύλια” που θα κάλυπταν τις “ανάγκες” τους, για τις “παρεμβάσεις” στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τις καθυστερήσεις, την “ευνοϊκή μεταχείριση” και την “κατάθεση” τροπολογιών στην εταιρεία πριν κατατεθούν στη Βουλή. Κι όλα αυτά φυσικά “δένουν” με το γεγονός ότι ως κυβέρνηση, “έπαιζαν καθυστέρηση” όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, κάνοντας πλάτες στους επιχειρηματίες.

Όσο δεν απαντούν επιβεβαιώνουν πως τα νταραβέρια με υπόδικους επιχειρηματίες και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο Folli Follie, είναι κομμάτι των δραστηριοτήτων του “μαγαζιού” ή ένα ακόμα “outsourcing”...».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια