ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το Ισραήλ παρέλαβε την πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech


Ap Images

Tο Ισραήλ παρέλαβε σήμερα την πρώτη παρτίδα εμβολίων των Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό, με τους ειδικούς να προβλέπουν πως η χώρα θα μπορεί να καλύψει περίπου το 25% του πληθυσμού μέχρι το τέλος του έτους και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να ξεκαθαρίζει πως το «τέλος της πανδημίας έχει αρχίσει να φαίνεται».

Στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ έφτασαν πάνω από 100.000 δόσεις εμβολίων των Pfizer/BioNTech, με την Jerusalem Post να επισημαίνει πως το Ισραήλ σχεδιάζει να ξεκινήσει την χορήγηση των εμβολίων στις 20 Δεκεμβρίου.Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου θα είναι ένας από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί. «Πιστεύω σε αυτό το εμβόλιο. Περιμένω ότι θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο ίδιος κατά την τελετή παραλαβής των εμβολίων στο αεροδρόμιο.

Οι Pfizer/BioNTech συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παράσχουν στο Ισραήλ 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο η Βρετανία χθες άρχισε να χορηγεί στους πολίτες της. Το Ισραήλ έχει επίσης παραγγείλει εμβόλια από την Moderna Inc. και την AstraZeneca Plc.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια