ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σκάνδαλο Folli Follie: Δυο πρώην υπουργούς και δυο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκει η ανάκριση


Εμπλοκή υπουργών και βουλευτών της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ώστε η υπόθεση με το σκάνδαλο της Folli Follie να πέσει στα μαλακά, φέρεται να διαπιστώνεται στην έκθεση της ελεγκτικής εταιρεία PwC η οποία βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση. Σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ υπαλλήλων και υψηλόβαθμων στελεχών της Foli Follie υπάρχουν αναφορές στα ονόματα των Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι φέρονται να βρίσκονταν σε απευθείας επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω θα πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα.

Στην έκθεση του ελεγκτικού οίκου περιλαμβάνονται στοιχεία από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις οικονομικές συναλλαγές της Folli Follie, τις ανταλλαγές ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ των στελεχών και των ιδιοκτητών του ομίλου όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά από υπαλλήλους και για διακίνηση ποσών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Μάιο του 2018, εμφανίζεται υπάλληλος της Folli Follie να επικοινωνεί με τους Δημήτρη και Γεώργιο Κουτσολιούτσο, προκειμένου να εξασφαλιστεί «θετικό περιβάλλον» ως προς το χειρισμό της υπόθεσης από τις αρχές. Ακολούθως ο ίδιος εμφανίζεται να αναφέρει πως κυβερνητικός παράγων είναι ενήμερος σχετικά και προτίθεται να διευκολύνει να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες επαφές και συνεννοήσεις.

Τι αναφέρουν τα email

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα επίμαχα email, από τα οποία φαίνεται ότι ο υπάλληλος της εταιρείας Ν.Σ. είχε διαρκή επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, αναφέρεται ότι :

«Κύριε Τζώρτζη, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπός του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα».

Επίσης, σε άλλο email με παραλήπτη πάλι τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερομηνία 11 Μαΐου 2018 αναφέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία:

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ό,τι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος).»

Στις 29 Μαΐου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα, ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει πάλι μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση σχετικά με τα ΚΑΕ το οποίο email - σύμφωνα πάντα με τον υπάλληλο της εταιρείας - «του το έστειλε ο κ. Μπαλαούρας».

Να σημειωθεί ότι το σκέλος της έκθεσης που περιέχει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια