ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Καντέρ: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και τους Έλληνες


Η σχέση του Ενές Καντέρ με τον Ταγίπ Ερντογάν είναι εδώ και πολλά χρόνια τεταμένη. Οι δύο άνδρες έχουν μιλήσει ουκ ολίγες φορές ο ένας για τον άλλο με υποτιμητικά λόγια, την ώρα που ο παίκτης των Μπλέιζερς δεν μπορεί να ταξιδέψει στην πατρίδα του.

Ο παίκτης του NBA μίλησε στο Open για τα ελληνοτουρκικά, ενώ έστειλε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Ελλάδα και την κυβέρνησή της, γιατί υποδέχθηκε χιλιάδες πρόσφυγες που βασάνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πιστεύω ότι ο Ερντογάν δεν σέβεται τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας ή γειτονικών χωρών. Όλο το καλοκαίρι η τουρκική κυβέρνηση ερευνά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Μεσόγειο μέσα σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας. Έχουμε γίνει μάρτυρες της επιθετικότητας της κυβέρνησης του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Ερντογάν πρέπει να σταματήσει.

»Δεν δείχνει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Πριν 3-4 μήνες νομίζω ήταν που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί. Αυτό δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού σε άλλες θρησκείες, σε άλλες κουλτούρες.

»Το μήνυμά μου προς όλους τους Έλληνες και την ελληνική κυβέρνηση συνοψίζεται σε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστώ που δεχτήκατε όλους τους Τούρκους πρόσφυγες, που βασάνισε, στη χώρα σας.

»Στη χώρα μου αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ελευθερία λόγου και έκφρασης. Δεν υπάρχει σεβασμός στις δημοκρατικές αξίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής στην Τουρκία, απολύθηκε και φυλακίστηκε. Η αδερφή μου σπούδασε έξι χρόνια στην Ιατρική και δεν μπορεί να βρει δουλειά. Ο μικρός αδερφός μου παίζει μπάσκετ και δεν μπορεί να βρει ομάδα».

Πηγή: eurohoops.net / aek365.org, pontos-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια