ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Μάσκες και στα οικογενειακά τραπέζια


Καμπανάκι κινδύνου για «αυξημένο κίνδυνο» νέου κύματος της πανδημίας στην Ευρώπη στις αρχές του 2021 κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτρέποντας τους πολίτες κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων να φορούν μάσκες όσο και αν είναι άβολο όταν βρίσκονται με τις οικογένειές τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Είναι υψηλός ο κίνδυνος ανάκαμψης (της επιδημίας) τις πρώτες εβδομάδες και μήνες του 2021 και πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

«Μπορεί να φαίνεται ενοχλητική η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας, αλλά αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση της ασφάλειας και της καλής υγείας», τονίζει ο ΠΟΥ.

Και προσθέτει: «Στο μέτρο του δυνατού, οι συγκεντρώσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Εάν πραγματοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικός ο περιορισμός του αριθμού των προσκεκλημένων και ο καλός αερισμός για τον περιορισμών των κινδύνων».

https://www.liberal.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια