ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο πανικός του Αλ.Τσίπρα οδηγεί στην πολιτική των... μαγκαλιών


Ο χρόνος που απομένει μέχρι την έλευση του εμβολίου δείχνει να πιέζει τον Αλέξη Τσίπρα που πλέον αυξάνει τη συχνότητα των επιθέσεων τόσο κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού όσο και συνολικά κατά της κυβέρνησης με χαρακτηρισμούς και υψηλούς τόνους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ηγείται πλέον προσωπικά της προσπάθειας να πληγεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνησης εν μέσω της κρίσεως της πανδημίας και αναγεννά την πολιτική τακτική τύπου «μαγκαλιών»...

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την χωροταξία προκειμένου να επιτεθεί στον Πρωθυπουργό υιοθετώντας το σύνολο των σχολίων αναφορικά με την παρουσία του στην Πάρνηθα.

Μάλιστα κατήγγειλε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπασε την καραντίνα και υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει «επαφή με την πραγματικότητα». «Είστε κυβέρνηση με Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες» είπε για να προσθέσεις πως «είστε κυβέρνηση Βερσαλλιών» για να καταλήξει αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Πρωθυπουργός παραβίασε τα μέτρα που καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν

Επέλεξε όμως να αναθερμάνει την πολιτική του «μαγκαλιού» που κατά κόρον χρησιμοποίησε ως αξιωματική αντιπολίτευση την περίοδο 2012 - 2015 όταν προσπαθούσε να δείξει την τότε κυβέρνηση ως εκτός πραγματικότητας και να αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εκφραστή του λαού και των προβλημάτων του.

Ετσι ξεχνώντας την κατάσταση στην οποία έφερε την Ελλάδα το 2015 με τους συνταξιούχους να βρίσκονται εξουθενωμένοι έξω από τα ΑΤΜ για να βγάλουν 20 ευρώ μίλησε για συνταξιούχο στην Ηλεία στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας την ώρα που είχε πάει στην τράπεζα να πάρει τη σύνταξη.

Στη θέση του «μαγκαλιού» έβαλε και μια μητέρα αλλοδαπή στα Χανιά, αλλά και έναν μουσικό δρόμου στη Θεσσαλονίκη καλώντας την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να ντραπεί.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή με πρόσχημα το χωροταξικό νομοσχέδιο δείχνει το άγχος που διακατέχει τον ίδιο και το κόμμα του και τον πανικό μπροστά στο ενδεχόμενο μετά την έλευση του εμβολίου και την άμβλυνση της διασποράς του κορονοϊού λόγω Lockdown να επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα έστω και με τη νέα της μορφή.

Ένα ενδεχόμενο που θα αφοπλίσει την μοναδική δυνατότητα άσκησης αντιπολίτευσης που είναι οι αρνητικές από την πανδημία εξελίξεις. Άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πως αν δεν προκληθεί αυτό το διάστημα φθορά στην κυβέρνηση μετά τα περιθώρια στενεύουν τόσο λόγο της ανακούφισης που θα αισθανθούν οι πολίτες όσο και της δυνατότητας άμβλυνσης της κατάστασης στην οικονομία μέσα από τη σταδιακή μελλοντική αξιοποίηση του ταμείου Ανάκαμψης.


Γιώργος Φιντικάκης

https://www.liberal.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια