ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ήττα Τραμπ – Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή για Πενσυλβάνια – Οι προσφυγές συνεχίζονται


Σημαντική ήττα στον δικαστικό αγώνα Trump κατά της εκλογής Biden – Επικυρώθηκε η νίκη Biden και στη Νεβάδα
Μία σημαντική ήττα υπέστη ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, στη δικαστική μάχη που έχει κηρύξει κατά της εκλογής του Δημοκρατικού Joe Biden στην προεδρία των ΗΠΑ.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με μια σύντομη απόφαση απέρριψε αίτημα του Γερουσιαστή Mike Kelly, συμμάχου του Trump, καθώς και άλλων Ρεπουμπλικάνων της Πενσυλβάνιας, που υπέβαλαν αγωγή μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι η παράταση της ψηφοφορίας μέσω των επιστολικών ψήφων, ήταν παράνομη βάσει του πολιτειακού νόμου.
Η Πενσυλβάνια ήταν μία από τις πολιτείες – κλειδιά στις εκλογές, με τον Biden να επικρατεί έναντι του Trump, ο οποίος είχε κερδίσει στις εκλογές του 2016 την Hillary Clinton.
Οι αξιωματούχοι της Πενσυλβάνια είχαν ήδη πιστοποιήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.
Ο Mike Gwin, εκπρόσωπος του Biden δήλωσε: Οι εκλογές τελείωσαν, ο Joe Biden κέρδισε και θα ορκιστεί πρόεδρος τον Ιανουάριο.
Να σημειωθεί ότι δεν εκφράστηκαν σημαντικές διαφωνίες από τους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο έχει συντηρητική πλειοψηφία 6-3, συμπεριλαμβανομένων τριών δικαστών οι οποίοι διορίστηκαν από τον Trump.

Στο κενό οι ισχυρισμοί περί νοθείας

Όπως υπογραμμίζει το Reuters, ο Trump ισχυρίστηκε ψευδώς ότι κέρδισε την επανεκλογή, προβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με ευρεία νοθεία σε πολιτείες όπως η Πενσυλβανία.
Οι Δημοκρατικοί και άλλοι επικριτές του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, κατηγόρησαν τον Trump ότι στοχεύει να πλήξει την εμπιστοσύνη του κοινού στην ακεραιότητα των εκλογών των ΗΠΑ και να υπονομεύσει τη δημοκρατία, επιχειρώντας να ανατρέψει τη βούληση των ψηφοφόρων.
«Αυτές οι εκλογές τελείωσαν.
Πρέπει να σταματήσουμε αυτό το τσίρκο «αγωγών» και να προχωρήσουμε », έγραψε στο Twitter ο Γενικός Εισαγγελέας της Πενσυλβανίας Josh Shapiro, ο οποίος προέρχεται από τους Δημοκρατικούς.
Υπενθυμίζεται ότι ο Biden κέρδισε τις εκλογές, εξασφαλίζοντας 306 Μεγάλους Εκλέκτορες έναντι 232 του Trump.
Το Σώμα Εκλεκτόρων θα συγκληθεί στις 14 Δεκεμβρίου για να επισημοποιήσει το αποτέλεσμα.

Επιβεβαιώθηκε η νίκη Biden στη Νεβάδα – Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση Trump

Ήττα υπέστη ο Trump και τη Νεβάδα, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας απέρριψε την έφεση που είχε υποβάλει το επιτελείο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ για ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων στην πολιτεία, επιβεβαιώνοντας τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden.
Το επιτελείο του Trump έχει χάσει δεκάδες υποθέσεις σε πολιτειακά και ομοσπονδιακά δικαστήρια σε μια αποτυχημένη προσπάθεια ακύρωσης του αποτελέσματος των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
Την περασμένη εβδομάδα, ένα περιφερειακό δικαστήριο στη Νεβάδα αποφάσισε ότι η εκστρατεία Trump δεν προσκόμισε αποδείξεις περί δυσλειτουργίας στις συσκευές ψηφοφορίας και χειραγώγησης της εκλογικής αναμέτρησης.
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Νεβάδας ανακοίνωσε ότι απογοητεύτηκε από την απόφαση.
Ο Biden κέρδισε τη Νεβάδα με διαφορά 33.596 ψήφων.

ΗΠΑ: Αγωγή της πολιτείας του Τέξας κατά Tζόρτζια, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν για νοθεία στις προεδρικές εκλογές

Εν τω μεταξύ, στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προσέφυγε η Πολιτεία του Τέξας εναντίον της Tζόρτζια, του Μίσιγκαν, της Πενσυλβανίας και του Ουισκόνσιν για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Ειδικότερα, το Τέξας κατέθεσε αγωγή κατά των προαναφερθεισών πολιτειών, με την αιτιολογία ότι υπήρξαν μη σύννομες αλλαγές στους κανονισμούς και στις διαδικασίες ψηφοφορίας -είτε μέσω δικαστηρίων είτε μέσω άλλων ενεργειών- κατά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα την παραβίαση της συνταγματικής ρήτρας.
Η πολιτεία της Πενσυλβάνια απάντησε στην αγωγή της πολιτείας του Τέξας, υποστηρίζοντας πως είναι απαράδεκτη νομικά, καθώς δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου που επικαλείται (Act 77, νόμος περί επιστολικής ψήφου).
Η Πενσυλβάνια υποστηρίζει επίσης ότι το Τέξας δεν εξηγεί πώς η «μαζική αποξένωση» των ψηφοφόρων «άπτεται της ρήτρας της διαδικασίας λήξης της ψηφοφορίας» σε ό,τι αφορά την καταμέτρηση των ψήφων.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως οι νομικοί στις ΗΠΑ έχουν διχαστεί…
Πάντως, το Τέξας υποστηρίζει ότι οι διαφορές στην εκλογική διαδικασία από κομητεία σε κομητεία ισοδυναμούν με παραβίαση της αρχής της Ισότητας, όπως αυτή ερείδεται στο αμερικανικό σύνταγμα.
Μάλιστα, οι τεξανικές αρχές το πάνε και ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας πως «τελικά επηρεάστηκε το αποτέλεσμα».
Η αγωγή, που κατατέθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να επιτρέψει στους νομοθέτες τους να διορίσουν απευθείας εκλέκτορες.

Η αγωγή

«Ορισμένοι αξιωματούχοι στα εναγόμενα κράτη παρουσίασαν την πανδημία ως δικαιολογία για την παράβλεψη των κρατικών νόμων σχετικά με την επιστολική ψήφο.
Οι καθού πολιτείες βομβάρδισαν τα εκλογικά κέντρα με δεκάδες εκατομμύρια αιτήσεις ψηφοφορίας και ψηφοφορίες κατά παρέκκλιση των νόμιμων ελέγχων ως προς τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται, αξιολογούνται και υπολογίζονται τα ψηφοδέλτια.
Είτε είχαν καλή πρόθεση είτε όχι, αυτές οι αντισυνταγματικές πράξεις είχαν το ίδιο αποτέλεσμα – έκαναν τις εκλογές του 2020 λιγότερο ασφαλείς στα καθού πολιτείες.
Αυτές οι αλλαγές δεν συνάδουν με τους σχετικούς κρατικούς νόμους και έγιναν από μη νομοθετικές οντότητες, χωρίς καμία συγκατάθεση από τους κρατικούς νομοθέτες.
Οι πράξεις αυτών των αξιωματούχων παραβίασαν άμεσα το Σύνταγμα.
Οι εναγόμενες πολιτείες παραβίασαν τη ρήτρα των εκλογέων προβαίνοντας σε παράνομες ενέργειες αλλάζοντας τους εκλογικούς κανόνες που διέπουν τον διορισμό των προεδρικών εκλεκτόρων;
Αυτές οι αλλαγές των εναγόμενων πολιτειών διευκόλυναν κάποιον υποψήφιο κατά παράβαση του κρατικού νόμου, ο οποίος, με τη σειρά του, παραβίασε τη ρήτρα εκλογών του άρθρου II, τμήμα 1, ρήτρα 2 του Συντάγματος των ΗΠΑ.
Με αυτές τις παράνομες πράξεις, οι εναγόμενες πολιτείες όχι μόνο έχουν μολύνει την ακεραιότητα της ψήφου των πολιτών τους, αλλά οι πράξεις τους έχουν επίσης υποβαθμίσει τις ψήφους πολιτών στην ενάγουσα πολιτεία και σε άλλες πολιτείες που παρέμειναν πιστες στο Σύνταγμα».


www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια