ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κυρώσεις μόνον σε ιδιώτες – εταιρίες στο προσχέδιο συμπερασμάτων για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕMια “διευρυμένη λίστα” κυρώσεων σε άτομα και επιχειρήσεις είναι η “πρόβλεψη” για τις πολυαναμενόμενες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει αύριο για να καταλήξει την στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης έναντι της Τουρκίας.

Η δημοσιοποίηση του Προσχεδίου από το Reuters έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις για άτολμη και ασθενική απάντηση της ΕΕ στην συνεχιζόμενη παραβατικότητα της Αγκυρας.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερους Τούρκους πολίτες και Τουρκικές εταιρίες που ευθύνονται για γεωτρήσεις σε “αμφισβητούμενα ύδατα” στην Μεσόγειο, αναφέρεται στο Προσχέδιο Συμπερασμάτων που ετοιμάστηκε για να τεθεί σε γνώση των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ προκειμένου να το εγκρίνουν στη Σύνοδο Κορυφής, μεταδίδει το Reuters.

Eάν υπάρξει συμφωνία, η ΕΕ θα “ετοιμάσει συμπληρωματικές λίστες” στη βάση της λίστας κυρώσεων που εφαρμόζεται ήδη από ΄το 2019 και “εάν χρειαστεί θα εργαστεί για την επέκτασή τους”, αναφέρει το Προσχέδιο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

Σημειώνεται ότι το Προσχέδιο προβλέπει νέα αξιολόγηση τον Μάρτιο (σε Σύνοδο Κορυφής). Το κείμενο δεν έχει κλείσει, πάει ανοικτό στους ηγέτες για προσθήκες και διαπραγμάτευση.

Η ελληνική πλευρά ζητά γραπτή εντολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο να επισημοποιήσει την πρόσθετη λίστα κυρώσεων που είχε παρουσιάσει προφορικά τον Αύγουστο, αναφέρει πηγή που επικαλείται ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ στις Βρυξέλλες, Αθανάσιος Αθανασίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια