ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά.


Αυτές τις μέρες εδώ και χρόνια εμφανίζονταν και πασάρονταν διάφορα ιστορικά στοιχεία  από διάφορους, σχετικά με τον Χριστιανισμό, την Γέννηση του Θεανθρώπου και στην ουσία ιδρυτή της χριστιανικής θρησκείας. Συνεχίζουν να το κάνουν χωρίς την παραμικρή δικιά τους σκέψη, απλά επειδή το άκουσαν κάπου, ακόμα και σε σήριαλ της τηλεόρασης ή το διάβασαν σε κανα περιοδικό ποικίλης ύλης ή σε αμφιβόλου σοβαρότητας και αξίας ιστολόγιο στην εποχή του διαδικτύου, όπου η παραποίηση και το ψέμα κάνουν θραύση.

Θα μείνω σε αυτά που πολλοί είναι εκείνοι  στην προσπάθεια τους να αμφισβητήσουν το κύρος του Χριστιανισμού, χρησιμοποιούν θέματα που σχετίζονται μόνο με τα τελετουργικά και τυπικά των ιερουργιών της εκκλησίας. Ένα από αυτά είναι η Γέννηση του Ιησού Χριστού στις 25 Δεκεμβρίου, για το αν είναι έτσι ή όρισαν αυτήν την ημέρα του χρόνου βασιζόμενοι σε εορτές δοξασιών που προϋπήρχαν του Χριστιανισμού.

Είναι γνωστό ότι ο χριστιανισμός βασίστηκε σε τελετουργικά προηγούμενων ας  πούμε θρησκειών,  για να καταλαβαινόμαστε. Αυτό το έκανε για την επανάληψη της υπενθύμισης για την περισυλλογή και εμβάθυνση του νοήματος  της εμφάνισης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της διδασκαλίας Αυτού.  Δεν είναι αυτά τα τελετουργικά, το ότι εορτάζονται πάνω ή περίπου πάνω σε ημέρες όπου γιόρταζαν οι παλιές δοξασίες τα δικά τους.

Παρατηρημένο είναι ότι όσοι διακινούν τέτοιες εμμονές πάνω στις ημερομηνίες των εορτών για να μειώσουν το μεγαλείο του Χριστιανισμού, είναι κάτι άθεοι και δωδεκαθεϊστές, σίγουρα ανίκανοι να μειώσουν αυτές οι αναφορές το μεγαλείο του λόγου του Θεού. Εκεί σε αυτόν τον λόγο υπάρχει  το μεγαλείο και η ισχύς του Χριστιανισμού, για αυτό συνεχίζει για πάνω από 2000 χρόνια και θα συνεχίζει όσο υπάρχει ανθρωπότητα.

             

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια