ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κικίλιας: Η Αττική έχει το 77% των ΜΕθ καλυμμένες και η Θεσσαλονίκη το 91%-Ανησυχία Τσιόδρα για δυτική Αττική


Την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η δυτική Αττική εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του νέου κορωνοϊού στη χώρα, τονίζοντας παράλληλα πως παραμένει η ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας.

Όπως είπε, οι ΜΕΘ βρίσκονται στο «κόκκινο» με κάλυψη 83% στην επικράτεια, ενώ στην Αττική η πληρότητα ανέρχεται στο 77% και στη Θεσσαλονίκη στο 95%.

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική στην δυτική Αττική, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες τρεις ημέρες είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια, ενώ τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρατηρούνται στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας» σημείωσε ο κ. Κικίλιας μεταφέροντας τα όσα του είπε νωρίτερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο υπουργός Υγείας, λίγο πριν την ενημέρωση, μίλησε με τον κ. Τσιόδρα ο οποίος του μετέφερε τις ανησυχίες του:


«Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων σε ηλικίες άνω των 60 παρουσιάζει αύξηση».


Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από πέντε εβδομάδες lockdown παραμένει αυξητική η θετικότητα του νέου κορωνοϊού και έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου για μετάδοση τις ημέρες των γιορτών, στην περίπτωση που δεν τηρηθούν καθολικά τα μέτρα.


«Είναι το πιο εύκολο να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας μας. Είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα», τόνισε.


«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε:


«Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια