ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δρ Η.Κονοφάγος: “Για τα 270 δις που βρίσκονται σε φυσικό αέριο νότια της Κρήτης γιατί δεν μιλάμε”;

Τα όσα λέει στη συνέντευξη του ο Δρ Ηλίας Κονοφάγος για τα ελληνικά ενεργειακά αποθέματα, ειδικά στην περιοχή νότια της Κρήτης, είναι εντυπωσιακά. Μιλά με αριθμούς που έχουν να κάνουν με εμπεριστατωμένες μελέτες και για τα αποθέματα φυσικού αερίου, αλλά και για τα οικονομικά κέρδη της Ελλάδας.

Ακόμη πιο εντυπωσιακά όμως είναι όσα αποκαλύπτει για τον τρόπο με τον οποίο το λεγόμενο ελληνικό “πολιτικό σύστημα” διαχειρίζεται αυτό το σοβαρό θέμα! Ο κ.Κονοφάγος αποδίδει τα τεράστια λάθη που έχουν γίνει στη δυσπιστία τους για το μέγεθος των κοιτασμάτων και των κερδών. Μακάρι να ήταν μόνο αυτό…

Ο κ. Κονοφάγος λέει ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή ξοδεύει πολλά δισεκατομμύρια για την έρευνα και θα περάσουν 10 με 15 χρόνια για να μπορέσει να αποκτήσει τεχνολογία εκμετάλλευσης που θα της αποφέρει κέρδη. Χρόνος για την Ελλάδα υπάρχει ακόμη, αλλά το ερώτημα είναι να θέλει να τον αξιοποιήσει.

O Δρ. Ηλίας Κ. Κονοφάγος είναι Χημικός Μηχανικός και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών. Είναι εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Υδρογονανθράκων της Εταιρίας Flow Energy S.A. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Έρευνας & Παραγωγής Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Είναι Eisenhower Fellow των ΗΠΑ στον τομέα της Οικονομίας Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων και ειδικότερα του Ενεργειακού Τομέα. Έχει διεθνή παρουσία με πλέον των 200 επιστημονικών ανακοινώσεων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια