ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οριστικό “όχι” της VW για νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Τουρκία


Σύμφωνα με το αφεντικό του VW Group, Herbert Diess, ο γερμανικός όμιλος θα επενδύσει στο εργοστάσιο που ήδη διαθέτει στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, βάζοντας οριστικά τέλος στα σχέδια του να δημιουργήσει μια νέα μονάδα στην Τουρκία.

Ο Herbert Diess μίλησε πρόσφατα στην Automobilwoche επιβεβαιώνοντας ότι η VW επανεκτίμησε τις κατασκευαστικές της ανάγκες, όπως αυτές προσδιορίζονται με βάση όσα επιβάλει σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία, αποφασίζοντας τελικά ότι δεν χρειάζεται ένα νέο εργοστάσιο στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Έτσι, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να κατασκευάζει μια νέα γραμμή συναρμολόγησης οχημάτων, καθώς και ένα νέο τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων, στη Σλοβακία – εκεί όπου γεννιούνται σήμερα τα περισσότερα premium SUV μοντέλα της.

Τα VW Touareg, Audi Q7, Audi Q8 και Porsche Cayenne κατασκευάζονται στην Μπρατισλάβα, μαζί με τα VW Up!, Skoda Citigo και Seat Mii, καθώς και το αμάξωμα της Bentley Bentayga πριν την αποστολή του στο Crewe της Μ. Βρετανίας.

Αρχικά, το VW Group σκόπευε να δημιουργήσει μια νέα μονάδα κοντά στη Σμύρνη, στην οποία θα κατασκευάζονταν τα Skoda Superb και VW Passat, τα οποία τελικά θα παραχθούν στη Σλοβακία.

Μετά την απόφαση αυτή, ο Herbert Diess εκτίμησε ότι οι πωλήσεις της VW στην Τουρκία θα επηρεαστούν αρνητικά: “Εξακολουθεί να αποτελεί μειονέκτημα το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε στη συγκεκριμένα αγορά μέσω μιας μονάδας στην Τουρκία”, δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του VW Group.

capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια