ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αλ. Μπουρλά: Γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer - Ο ιός είναι ο εχθρός

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File

Στον τρόπο που η Ελλάδα δίνει τη μάχη της με την πανδημία, καθώς και στις εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στα «Νέα».

«Ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία και το γεγονός ότι πραγματικά ξεχωρίζει ως μια από τις πιο επιτυχημένες χώρες στην αντιμετωπισή της είναι κάτι που με κάνει εξαıρετικά υπερήφανο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο CEO της Pfizer συμπληρώνοντας ότι «ο ιός είναι ο εχθρός».

«Εργαζόμαστε με πρωτοφανή ταχύτητα. Ιστορικά, η ανάπτυξη των εμβολίων για ένα νέο παθογόνο διαρκεί πολλά χρόνια. Λόγω του επείγοντος της κατάστασης προκαλούμε τον εαυτό μας να προχωρήσουμε την έρευνά μας σε ένα επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει το να σκεφτούμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε παράλληλα, χωρίς να παραλείψουμε βήματα, αλλά μελετώντας νέους τρόπους να κάνουμε τα πράγματα και όχι διαδοχικά», αναφέρει ο κ. Μπουρλά.

Ο κ. Μπουρλά εξηγεί σχετικά με την πορεία του εμβολίου της Pfizer:«Παρότι η Pfizer κινείται με εξαιρετική ταχύτητα, εν μέρει χάρη στην τεχνολογία mRNA, η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας είναι εξαιρετικά σημαντική σε όλη την ανάπτυξη».

Τέλος αναφερόμενος στην Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουρλά σημειώνει:«Ο κόμβος μας στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει κοιτίδα για υψηλού επιπέδου τεχνικές και άκρως εξειδικευμένες ψηφιακές ικανότητες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι Advanced Analytics και Agile Software Development»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια