ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Αδειάζει» τον Τραμπ η Pfizer: Δεν πήραμε κυβερνητική χρηματοδότηση


Η φαρμακευτική Pfizer δεν ήταν ποτέ μέρος της επιχείρησης «Operation Warp Speed» (Ταχύτητα του Φωτός) την οποία είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση Τραμπ για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η Κάθριν Γιάνσεν, αντιπρόεδρος και επικεφαλής της έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων στην Pfizer, ξεκαθάρισε στην εφημερίδα «New York Times» ότι «Δεν έχουμε πάρει ποτέ χρήματα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή από κανέναν». Πρόσθεσε επίσης ότι η Pfizer δεν ήταν ποτέ μέρος της επιχείρησης «Operation Warp Speed» του Τραμπ.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να προαναγγείλλει μία συμφωνία, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να διασφαλίσει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου των εταιρειών Pfizer και Biontech.

Η συμφωνία αυτή επέτρεπε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποκτήσει επιπλέον 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας & Ανθρωπίνων Πόρων (HHS) και το υπουργείο Άμυνας.

Σήμερα, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς και η κόρη και σύμβουλος του προέδρου Ιβανκα Τραμπ έσπευσαν να χαιρετήσουν την ανακοίνωση των δύο εταιρειών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, υποστηρίζοντας ότι η Pfizer ήταν μέλος της επιχείρησης του Λευκού Οίκου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια