ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σε άρνηση ο Τραμπ: «Εγώ κέρδισα τις εκλογές»


Ο απερχόμενος πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να παραδεχθεί την ήττα του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, επιμένοντας ότι εκείνος είναι ο νικητής και συνεχίζοντας να διατυπώνει αναπόδεικτες καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές.

Στην πρώτη του ανάρτηση στο twitter μετά την ανακήρυξη νίκης του Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικάνος έγραψε με κεφαλαία γράμματα:

«Οι παρατηρητές δεν επιτράπησαν στις αίθουσες καταμέτρησης. Εγώ κέρδισα τις εκλογές, πήρα 71.000.000 νόμιμες ψήφους. Άσχημα πράγματα συνέβησαν που δεν επιτράπηκε στους παρατηρητές μας να τα δουν. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Εκατομμύρια επιστολικά ψηφοδέλτια απεστάλησαν σε ανθρώπους που δεν τα ζήτησαν»

Το tweet επισημάνθηκε αμέσως από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι ενδεχομένως εμπεριέχει ψευδές περιεχόμενο.

Ο Τραμπ επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση: «71.000.000 νόμιμοι ψήφοι. Οι περισσότεροι που συγκέντρωσε ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος».

Στο μεταξύ, το επιτελείο του Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή στην Αριζόνα, με την κατηγορία ότι η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία της νοτιοδυτικής πολιτείας απέρριψε λανθασμένα ψήφους ορισμένων ψηφοφόρων την ημέρα των εκλογών.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτερο Δικαστήριο της κομητείας Μαρικόπα.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια