ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μόσιαλος: «Χαίρομαι γιατί ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε διάγγελμά του στους ψεκασμένους»


«Με τους ψεκασμένους και τα τρολ που διακινούν ψευδείς ειδήσεις για τον κορονοϊό δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος», τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος

«Χαίρομαι γιατί ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε διάγγελμα του στους ψεκασμένους. Πρέπει όμως να αντιδράσουμε όλοι πλέον» αναφέρει σε ανάρτησή του ο καθηγητής του LSE μετά από το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού για να νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Με τους ψεκασμένους και τα τρολ που διακινούν ψευδείς ειδήσεις για τον κορονοϊό δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος», τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος επικροτώντας τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ολόκληρη η ανάρτηση του καθηγητή:

"Μέχρι σήμερα κάθε λογής ψεκασμένοι και ανώνυμα τρολ προσπαθούν να κυριαρχήσουν με την διακίνηση ψευδών ειδήσεων και έντονων επιθέσεων εναντίων όσων διαφωνούν μαζί τους. Οι επιθέσεις είναι συνήθως μαζικές, κατευθυνόμενες και μνημεία ασυναρτησίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αλλά τις προηγούμενες φορές το διακύβευμα δεν ήταν η υγεία μας και η υγεία των συμπολιτών μας.

Η αντιπαράθεση με όσους διακινούν ψευδείς ειδήσεις πρέπει να είναι συστηματική και σθεναρή. Με τους ψεκασμένους και τα τρολ δεν υπάρχει διάλογος. Διάλογος γίνεται με ορθολογιστές ανθρώπους που προτείνουν διαφορετικές προσεγγίσεις και εναλλακτικές προτάσεις πάντα μέσα στα πλαίσια της αναγνώρισης ότι αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη πανδημία.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η συστηματική και χυδαία επιθετικότητα στους επιστήμονες δεν είναι μέρος μιας πολυφωνικής και ανεκτικής κοινωνίας. Είναι η χειρότερη μορφή σκοταδισμού που υπονομεύει την υγεία μας, τη δημοκρατία μας και τους θεσμούς μας.

Από την αρχή της πανδημίας έχω κρατήσει μια σταθερή στάση απέναντι στους ψεκασμένους και στα τρολ. Χαίρομαι γιατί σήμερα ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε διάγγελμα του στους ψεκασμένους. Πρέπει όμως να αντιδράσουμε όλοι πλέον. Όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, όλοι οι πολίτες. Δεν μπορεί μια μικρή μειοψηφία να τρομοκρατεί και παραπληροφορεί συστηματικά.

Γνωρίζω ότι αρκετοί διστάζετε. Γράφετε ένα σχόλιο, πετάγονται δέκα ψεκασμένοι να σας ψέξουν και αισθάνεστε ότι πρέπει να απαντήσετε ορθολογικά σε μη ορθολογιστές συμπολίτες μας. Δεν γίνεται. Ο σκοπός τους δεν είναι να κάνουν διάλογο. Είναι να σας εκφοβίσουν.

Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε το φόβο και μια μικρή μειοψηφία να κυριαρχήσουν. Στους αγενείς δεν απαντάμε ευγενικά. Σε αυτούς που εκφοβίζουν είμαστε αμείλικτοι.

Θα σας βομβαρδίσουν με προκλητικά μηνύματα στα ινμποξ σας. Αυτό ξέρουν να κάνουν και το κάνουν καλά. Γιατί οι υπόλοιποι σιωπούμε. Καιρός πλέον να σταματήσει αυτό".Δύο χαρακτηριστικά σχόλια ΠΣεκαΖμένων που πασάρουν τέτοια στα κοινωνικά δίκτυα.
Σχόλια που απευθύνονταν στον καθηγητή Μόσιαλο

Και τα 2 ήταν από γυναίκες!
Η μια που στον τοίχο της είχε μόνο, εικόνες της Παναγιάς, κάποιων παπάδων-μοναχών δήθεν προφητών και τέτοια, αυτή σχολίασε με το: Άι σιχτιρρρρρ! Απομειναρι οργιου!!!!

Μία άλλη: Κακό ψόφο να έχεις εβραιομασονικό λαμόγιο

Είναι άτομα που μπορεί κάποιος με σιγουριά να πει ότι πάσχουν από διπολική διαταραχή, ή από κάποια άλλη βαριά ψυχική ασθένεια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια