ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: "Απαιτούνται σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία, πρόκειται για επιθετικό ισλαμισμό"


"Απαιτούνται σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία, πρόκειται για επιθετικό ισλαμισμό"

Ο εκπρόσωπος της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε ότι το Παρίσι σχεδιάζει μια νέα πίεση με στόχο την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας λόγω των επιθετικών ενεργειών της κατά της Ευρώπης.

Σε συνέντευξή του στο Radio Europe 1 και την εφημερίδα Les Echos, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ελάχιστες πιθανότητες να αποφύγει το μέτρο των κυρώσεων.

“Δώσαμε στην Τουρκία μια ευκαιρία στην τελευταία Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής”, είπε ο Μπον, αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ΄του περασμένου Οκτωβρίου. Έκτοτε, η Άγκυρα επέλεξε για άλλη μια φορά το δρόμο “της συστηματικής προκλητικότητας και επιθετικότητας” ο οποίος πρέπει να της επιφέρει μια πιο σκληρή απάντηση, πρόσθεσε.

Η Γαλλία θα επιδιώξει οικονομικές κυρώσεις έναντι συγκεκριμένων Τούρκων αξιωματούχων, είπε ο Μπον, ενώ αναφερόμενος στις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στον Τύπο περί γαλλικής πρότασης για διακοπή της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ, δήλωσε πως δεν θεωρεί “ως την πλέον αποτελεσματική” αυτή την επιλογή.

Ο δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος οι θέσεις που εξέφρασε προσφάτως η Τουρκία και ο πρόεδρός της Ταγίπ Ερντογάν έναντι της Γαλλίας και προσωπικά έναντι του προέδρου Μακρόν έχουν αξιολογηθεί δεόντως ενώ η συμπεριφορά της πρέπει σαφώς να χαρακτηριστεί ‘επιθετική”.

“Επί 10 ή 15 χρόνια θεωρούσαμε την Τουρκία μια ανατολικού στυλ συμπαθητική δυτική δημοκρατία που έκανε βήματα εκσυγχρονισμού” είπε ο Μπον. “Ομως, αυτό αποδείχθηκε πως δεν ήταν αλήθεια. Πολιτισμικά, γεωγραφικά και σε άλλους τομείς υπάρχει ένας επιθετικός ισλαμισμός. Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς”.

Τέλος, ο Μπον τόνισε πως η Ευρώπη ως σύνολο συνειδητοποιεί όλο και πιο πολύ το γεγονός αυτό και πως “η Γαλλία δεν είναι μόνη” μ’ αυτή την άποψη.

“Σήμερα καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει πλέον αυταπάτες για το τί είναι ο κ.Ερντογάν και το καθεστώς του”, κατέληξε ο Γάλλος αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια