ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κλείνει το μάτι στους «ψεκασμένους»Του «χάιδεψαν» το αυτί του Παύλου Πολάκη οι Γραμματείς της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, για τη συνεχώς παράταιρη συμπεριφορά του και την πρόσφατη ανάρτησή του, με το φιλικό δείπνο και την προειδοποίηση προς τους επικριτές του, που κατ΄ αυτόν δεν είναι επικριτές αλλά «τσογλάνια».

Σύμφωνα με την «άτυπη ενημέρωση» από την Κουμουνδούρου, ο Πολάκης ευθυγραμμίστηκε, υποστήριξε ότι «σε καμιά περίπτωση δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει την συλλογικά επεξεργασμένη και αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και δική του θέση ως γιατρού και βουλευτή, ότι τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρηθούν από όλες κι όλους, ως η μόνη ασπίδα στη διασπορά που του κορονοϊού εδώ που μας έφτασε η εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης».

Από την πλευρά τους Γεροβασίλη και Τζανακόπουλος, υποστήριξαν ότι τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, τόσο στο μέτωπο του κορονοϊού όσο και στο μέτωπο της οικονομίας, που γίνονται πλέον ορατά στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ωθούν την κυβέρνηση σε ένταση των επιθέσεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες της».

Ουσιαστικά δεν ήταν μια συνάντηση επίπληξης αλλά μια παρακλητική προσπάθεια προς τον πρώην υπουργό να χαμηλώσει λίγο τους τόνους γιατί χαλάει το ίματζ προς τα έξω - όχι την δική τους αισθητική.

Αυτά πάντως αφορούν τη τοπογραφία και την αισθητική του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που αφορά την πολιτική ζωή είναι η φράση Γεροβασίλη- Τζανακόπουλου για το μέτωπο του κορονοϊού και της οικονομίας, ότι «γίνονται πλέον ορατά στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Σε αυτό θα επενδύσουν. Αντί να σεμνυνθούν (όχι να απολογηθούν) για το ΕΣΥ που παρέδωσαν με μισές από τώρα ΜΕΘ, μεταμορφώνονται σε Ροβεσπιέροι, δημιουργούν διαδικτυακές γκιλοτίνες και εκμεταλλεύονται την πανδημία και τις συνέπειές της, όντας το μοναδικό κόμμα αντιπολίτευσης που το κάνει στην Ευρώπη τουλάχιστον, και εν αντιθέσει με την μετριοπαθή στάση που κρατάει το ΚΙΝΑΛ.

Η πανδημία σαρώνει ζωές (1. 285.500 νεκροί ως χθες το βράδυ), και τις οικονομίες του πλανήτη. Δοκιμάζονται παγκόσμια μεγαθήρια, πλην των ελάχιστων ιντερνετικών κολοσσών, αποδιαρθρώνονται επιχειρήσεις, μένει κόσμος στο δρόμο, το μέλλον του γίνεται ζοφερό. Παντού αυτά είναι αποτελέσματα του ιού, εκτός από την Ελλάδα. Στην Ελλάδα κατά ΣΥΡΙΖΑ αυτά είναι προσχήματα για αναδιάρθρωση του οικονομικού μοντέλου εις βάρος των μικρομεσαίων. Φαίνεται ότι ο ιός έχει νεοφιλελεύθερο DNA και μας το κρύβουν οι εταιρίες εμβολίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκμεταλλευτεί χωρίς αιδώ την δεινή κατάσταση στη οποία θα επέλθει η κοινωνία. Ένα παράδειγμα: Ο τουρισμός άνοιξε τον Ιούλιο και έκλεισε τέλη Αυγούστου. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες τον άνοιξαν με τις ίδιες προδιαγραφές. Και από τον υπόλοιπο κόσμο μόνο η Σρι Λάνκα έκλεισε ερμητικά τα σύνορά της.

Ενώ λοιπόν τα κρούσματα φαίνονται σε 15 ημέρες, τώρα 12 Νοέμβρη καταγγέλλει ότι φταίει το άνοιγμα του τουρισμού τον Ιούλιο για το παρόν αφηνίασμα του ιού. Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να το αρνηθείς. Συνάγεται διά της κοινής λογικής. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνεται στη λογική του κόσμου που τον ακολουθεί. Το ξέρουμε δα επί δεκαετία.

Και το χειρότερο είναι ότι κλείνουν το μάτι στον κάθε ψεκασμένο αμφισβητία. Το σχόλιο για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εννιά ήταν: « Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από το ατομικό τζόκινγκ των πολιτών μετά τις 9. Κινδυνεύει από μια κυβέρνηση που αντί να ενισχύει το ΕΣΥ και να θωρακίζει την κοινωνία, αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ανεύθυνα παιδιά». Δηλαδή η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταφράζεται ως αντιμετώπιση των πολιτών σαν ανεύθυνα παιδιά! Είναι μετεξέλιξη της ερμηνείας ότι στοχοποιείται η νεολαία επειδή απαγορευόταν η συνάθροιση στις πλατείες.

Αυτό θα μπορούσε κάποιος να το εκλάβει και ως έμμεση παρότρυνση απείθειας στους κανόνες της δημόσιας υγείας. Είναι άλλο να κατηγορείς την κυβέρνηση ότι δεν θωρακίζει το ΕΣΥ (κατανοητό), και εντελώς άλλο να αμφισβητείς μέτρα που τα έχουν συστήσει οι γιατροί, τα οποία εφαρμόζονται σε πολλές χώρες, για να υποθάλπεις τη δυσαρέσκεια του κόσμου ότι τον χρησιμοποιούν ως «ανεύθυνο παιδί». Δεν είναι απλώς ανώριμο. Είναι εγκληματικό!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια