ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αλήθεια, από που να ενημερωθώ;


Κατανοητό και ανθρώπινο είναι να αντιδράς ή να δυσφορείς όταν παίρνονται αναγκαία περιοριστικά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Μέτρα προστασίας της υγείας όλων μας για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας-τα νοσοκομεία. Όπως έγινε π.χ. στο Βέλγιο πρόσφατα, αλλά στο Βέλγιο έχουν γειτονικές χώρες όπου μπορούν να στέλνουν ασθενείς, π.χ. σε Γερμανικά νοσοκομεία, όπως και έγινε. Εμείς σε ποια γειτονική χώρα θα στείλουμε ασθενείς;;;

Εκείνο που δεν είναι κατανοητό και είναι, θα έλεγα εξαιρετικά επικίνδυνο, το να βασίζεσαι ΜΟΝΟ στην ενημέρωση, την δήθεν ενημέρωση των κοινωνικών δικτύων, στην πονηριά των διακινητών θεωριών συνωμοσίας και πολλών ψεμάτων, όχι μόνο για τον κορωνοϊό, και να απαξιοίς τα έγκυρα ΜΜΕ που φέρουν την ευθύνη της ενημέρωσης.

Αποφύγετε εντελώς όσους με ψέματα-παραποιήσεις και θεωρίες συνωμοσίας, θέλουν να εκμεταλλευτούν την τραγική κατάσταση πολιτικά. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τους διακρίνετε, αυτοί επίσης είναι και οι εντελώς αμετακίνητοι από τις θεωρίες τους. Κάποιοι φτάνουν και στην ευθεία απόρριψη της επιστήμης. Μαζί τους δεν μπορείς καθόλου να μιλήσεις- να συνδιαλλαγείς.

Γνωρίζω δυστυχώς αρκετούς στα κοινωνικά δίκτυα, που με το κόλλημα τους να παίρνουν στα σοβαρά το ό,τι πασάρει το κάθε ψώνιο, το πασάρουν και αυτοί, δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι ηλίθιοι.

Για μένα αυτοί είναι οι εντελώς ανεγκέφαλοι. Ναι χωρίς περιστροφές, είσαι καραβλάξ όταν παίρνεις στα σοβαρά τον κάθε κουτοπόνηρο και πολλές φορές βρίζεις όσους ενημερώνονται από έγκυρες πηγές. Επικίνδυνος καραβλάξ και στο χωριό μου θα σε λέγαμε και ντβαρ-ντουβάρ-ντουβάρι-μπετόστοκο. 

Ας μάθουμε όλοι να διακρίνουμε την σοβαρή και έγκυρη ενημέρωση, από τον πολύ επικίνδυνο τσαρλατανισμό 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια