ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τώρα τους φταίει το «Σωτήρης»


Γιάννης Σιδέρης

Πρώτα η χρεοκοπία ανέδειξε, και η πανδημία επιβεβαίωσε, την ανορθολογική ανάλυση της πραγματικότητας και την εμπαθή αντιμετώπιση των αντιπάλων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όποιος τα εντοπίζει κάνει αντισύριζα προπαγάνδα και «είναι στην υπηρεσία του Κούλη».

Τα παλιά είναι γνωστά, η ζωή έδωσε την απάντησή της, με το στραπατσάρισμα των μεγάλων υποσχέσεων, και την τελική κρίση των εκλογών. Ωστόσο παρά την εκλογική αποδοκιμασία και την παρατεταμένη «ύφεση» στον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η μετριοπάθεια, η σοβαρή και επιβοηθητική προσέγγιση των προβλημάτων, δεν υιοθετούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απάδει στο ιδεολογικό του DNA.

Το Βέλγιο, πλούσιο κράτος με πληθυσμό παραπλήσιο της χώρας μας, σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες από τα 2.000 κρούσματα την ημέρα έφτασε να ξεπερνάει τις 20.000. Το σύστημα Υγείας κατέρρευσε, τα νοσοκομεία φράκαραν και οι ασθενείς διακομίζονται στην Γερμανία.

Η χώρα, που ως χθες είχε 1062 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους (με την Ελλάδα μόνο 65), έχει μπει σε λοκ νταουν. Το ίδιο και η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Τσεχία, η Ιρλανδία, και άλλες χώρες. Οι αντιπολιτεύσεις ασκούν κάποια κριτική, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων και τα λοκ νταουν δε γίνονται αντικείμενο πολεμικής της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Εδώ ξεκινάμε από το ΕΣΥ που είναι κάπως εύλογο αν και δεν πείθει στο μέτρο που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε 565 ΜΕΘ και έχουν περάσει τις 1.000, και για τα λεωφορεία, αν και πάλι είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η κριτή όμως θα ήταν θεμιτή.

Αλλά επειδή δεν γίνονται πιστευτοί, εστιάζουν την πολιτική τους κριτική σε ήσσονα θέματα, που σε μια εφημερίδα θα απασχολούσαν ένα σχολιάκι στην στήλη των μικροπολιτικών. Όπως ας πούμε χθες που ο Μητσοτάκης αναφερόμενος στον κ. Τσιόδρα είπε «o Σωτήρης».

Σαφώς μη ορθόν, γιατί ήταν επίσημη συνέντευξη τύπου, παρότι θα μπορούσε κάποιος να το κατανοήσει λόγω οικειότητας από την 10μηνη συνεργασία, τρις εβδομαδιαίως.

Όπως ήταν μη ορθές οι προσφωνήσεις Τσίπρα με το μικρό τους σε ξένους ηγέτες. Τα «Άγγελα» για τη Μέρκελ, «Μπαράκ» τον Ομπάμα, «Φρανσουά» τον Ολαντ που προηγουμένως είχε προσβάλει αποκαλώντας τον Παπανδρέου «Ολανδρέου».

Το ατυχές αποκορύφωμα ήταν τον Μάρτη του 2016 στη Σμύρνη, όπου ανέφερε ως «Αχμέτ» τον Τούρκο Πρωθυπουργό Νταβούτογλου, για να εισπράξει μάθημα διπλωματικής ευπρέπειας και θεσμικής σοβαρότητας από τον Τούρκο, ο οποίος τον αποκάλεσε «Κύριε Πρωθυπουργέ». Αλλά τότε ουδείς σχολίασε το στραπάτσο. Είχαν σοβαρότερα πράματα να κάνουν.

Τον Σωτήρη Τσιόδρα τον είχαν από την αρχή στο στόχαστρο. Δεν τους ενδιέφερε η επιστημοσύνη του, λόγω της οποίας ο σοβαρός πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε πει «και μεις αυτόν θα διαλέγαμε». Τους έφταιξε η επιτυχημένη διαχείριση του Μαρτίου, η επάρκεια, η προσήνεια, η πειστικότητα και η εμπιστοσύνη που εκπέμπει. Το «γκελ» που κάνει στον κόσμο. Θεωρούν ότι αυτά μεταβολίζονται σε πολιτικό κεφάλαιο του Μητσοτάκη, και έπρεπε ταχέως να αποδομηθεί.

Ξεκίνησε από την Άνοιξη και πριν λίγες ημέρες άρχισε εκ νέου η επίθεση με αφορμή τις δηλώσεις Τσιόδρα για τα Μέσα Μεταφοράς. Ο άνθρωπος συζητάει με την κυβέρνηση, και το ανέφερε στην κατεύθυνση της αυτοπροστασίας, αφού τόσα μπορούμε να έχουμε. Ήταν το πολεμικό σάλπισμα για να του επιτεθούν οι Παππάς αρμόδιοι του ΣΥΡΙΖΑ Παππάς και Γιαννούλης και να γίνει βούκινο στα σόσιαλ μήντια.

Χθες επανήλθαν με το «Σωτήρης» του Πρωθυπουργού. Την ίδια μέρα ο Πολάκης υποστήριξε ότι Τσιόδρας και τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων λένε επιστημονικές αρλούμπες και είναι όργανα πολιτικής προπαγάνδας «Τι επιστημονικές μπούρδες είναι αυτές κ. Σωτήρη μου; Δεν μπορώ να βλέπω την ιατρική επιστήμη να μπαίνεις την υπηρεσία της πολιτικής προπαγάνδας»

Έτσι κι αλλιώς οι αναμενόμενες επιθέσεις του Πολάκη έχουν πάψει να αποτελούν είδηση.

Εκείνο που κάνει εντύπωση δεν είναι καν η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, που πάλι προβλέπουμε ότι θα αποβεί άσφαιρη για τους λόγους που αρχικώς είπαμε: Όλη σχεδόν η Ευρώπη έχει κατεβάσει ρολά, ενώ συγκριτικά έχουμε και τους λιγότερους θανάτους ανά εκατομμύριο από την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατών.

Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το απύθμενο μίσος που εκπέμπουν κατά του Τσιόδρα απλοί (φιλο) συριζαίοι στο διαδίκτυο. Έχουν πεισθεί ότι ο Τσιόδρας είναι – άντε και – λίγο επιστήμονας, αλλά κυρίως η καμουφλαρισμένη πολιτική εμπροσθοφυλακή του Μητσοτάκη! Και αυτό το μίσος το έχει καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από αυτούς εκτός από αμφισβήτηση θα δείξουν και απείθεια νομίζοντας ότι δείχνουν απείθεια «στον εντεταλμένο του Μητσοτάκη που κάνει πολιτική και όχι επιδημιολογία». Και αυτό όντως θα γίνει πρόβλημα -όλων μας.

liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια