ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ: Ανοίξτε τα μάτια σας!


Joe Biden, 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για το 2020 επιβεβαιώνουν τη γενική τάση μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης: Ο πληθυσμός των ΗΠΑ βρίσκεται σε κρίση πολιτισμού και κινείται αναπόφευκτα προς έναν νέο εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος θα πρέπει λογικά να οδηγήσει σε διχοτόμηση της χώρας. Αυτή η αστάθεια πρέπει να οδηγήσει στο τέλος της Δύσης ως υπερδύναμη.

Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, πρέπει να απαλλαγούμε από τον τρόμο των ευρωπαϊκών ελίτ με την επικείμενη εξαφάνιση της εξουσίας που τους έχει προστατεύσει για τρία τέταρτα του αιώνα. και κοιτάξτε ειλικρινά την παγκόσμια ιστορία τα τελευταία 30 χρόνια. Κάποιος πρέπει να μελετήσει ξανά την ιστορία των ΗΠΑ και να ξαναδιαβάσει το σύνταγμά του.
Η υπόθεση της διάλυσης του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε μετά από τρία τέταρτα ενός αιώνα αδιάκοπης δικτατορίας, όλοι όσοι ήθελαν να εξαφανιστούν εκπλήχθηκαν. Εδώ και χρόνια, η CIA είχε σαμποτάρει συστηματικά την οικονομία της Σοβιετικής Ένωσης και υποτίμησε όλα τα επιτεύγματά της, αλλά ποτέ δεν προέβλεπε ότι οι σοβιετικοί λαοί θα ανατρέψουν αυτό το καθεστώς στο όνομα των ιδανικών τους.

Όλα ξεκίνησαν με μια καταστροφή στην οποία το κράτος δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. (Τσερνομπίλ, 1986). Ένας πληθυσμός ενός τετάρτου εκατομμυρίου ανθρώπων έπρεπε να εγκαταλείψει τη χώρα τους για πάντα. Αυτή η ανικανότητα σήμαινε το τέλος της νομιμότητας της δικτατορίας. Κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, οι σύμμαχοι του Συμφώνου της Βαρσοβίας επανέκτησαν την ανεξαρτησία τους και η ΕΣΣΔ διαλύθηκε. Αυτή η διαδικασία οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος από την Κομμουνιστική Νεολαία, αλλά την ανέλαβε την τελευταία στιγμή ο δήμαρχος της Μόσχας Μπόρις Γέλτσιν και η εκπαιδευμένη ομάδα του στην Ουάσινγκτον. Η επακόλουθη λεηλασία συλλογικών αγαθών και η συνακόλουθη οικονομική κατάρρευση έθεσαν τη νέα Ρωσία πίσω σε έναν αιώνα.

Έτσι πρέπει να πάνε οι Ηνωμένες Πολιτείες. Θα χάσουν την κεντρομόλο δύναμή τους και θα εγκαταλειφθούν από τους υποτελείς τους πριν καταρρεύσουν. Όσοι κατέβηκαν από τη βάρκα πριν βγει θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν. Το ΝΑΤΟ πρέπει να πεθάνει πριν από τις ΗΠΑ, όπως και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας πριν από την ΕΣΣΔ.
Η φυγοκεντρική δύναμη των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια πολύ νέα χώρα, με μόνο διακόσια χρόνια ιστορίας να ξανακοιτάξουν. Ο πληθυσμός τους διαμορφώνεται συνεχώς με νέους μετανάστες που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Ακολουθώντας το βρετανικό μοντέλο, κάθε ομάδα διατηρεί τη δική της κουλτούρα και δεν συνδυάζεται με τους άλλους. Η έννοια του «τήγματος» ( τήξη, αλλά μετά εξαφανίστηκε) υπήρχε μόνο στην επιστροφή των μαύρων στρατιωτών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την κατάργηση του φυλετικού διαχωρισμού, υπό τους Eisenhower και Kennedy.

Ο πληθυσμός των ΗΠΑ μετακινείται συχνά από το ένα κράτος στο άλλο. Από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι το τέλος του Πολέμου του Βιετνάμ έγιναν προσπάθειες συνύπαρξης σε ορισμένες γειτονιές. Για 20 χρόνια αυτό έχει σταματήσει. Και από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ μέχρι σήμερα, ο πληθυσμός αποσύρθηκε ξανά σε γκέτο, όχι πλέον για «φυλετικούς», αλλά για πολιτιστικούς λόγους. Στην πράξη, η χώρα είναι ήδη διχασμένη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον ένα έθνος, αλλά έντεκα διαφορετικά.Οι 11 αντίπαλες πολιτιστικές κοινότητες που μοιράζονται τώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: Colin Woodard
Η εσωτερική σύγκρουση του αγγλοσαξονικού πολιτισμού

Η μυθολογία των ΗΠΑ συνδέει την ύπαρξη της χώρας με τους 67 «Pilgrim Fathers», τους μετανάστες του Mayflower . Είναι μια ομάδα αγγλικών φανατικών χριστιανών που ζούσαν σε μια «κοινότητα» στις Κάτω Χώρες. Το Στέμμα τους έδωσε το καθήκον να εγκατασταθούν στον "Νέο Κόσμο" για να πολεμήσουν εκεί την Ισπανική Αυτοκρατορία. Μία από τις ομάδες τους προσγειώθηκε στη Μασαχουσέτη και ίδρυσε μια σεχταριστική κοινωνία εκεί, την Αποικία του Πλύμουθ (1620). Κάλυψαν τις συζύγους τους και τιμωρούσαν εκείνους που αμάρτησαν και απομακρύνθηκαν από τον «καθαρό δρόμο», οπότε αυτοαποκαλούνταν «Πουριτάνοι».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αγνοούν τόσο την πολιτική αποστολή του Pilgrim Fathers όσο και το σεχταρισμό. Ωστόσο, τους γιορτάζουν στο φεστιβάλ Ευχαριστιών . Αυτοί οι 67 φανατικοί είχαν μεγάλο αντίκτυπο σε μια χώρα που έχει τώρα 328 εκατομμύρια κατοίκους. 8 από τους 46 προέδρους είναι οι άμεσοι απόγονοί τους, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ και ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους.

Οι Πουριτάνοι οργάνωσαν μια επανάσταση στην Αγγλία με τον Λόρδο Όλιβερ Κρόμγουελ. Αποκεφαλίζουν τον βασιλιά, ίδρυσαν μια μισαλλόδοξη δημοκρατία, την Κοινοπολιτεία, και σφαγιάζουν τους «αιρετικούς» (τους παπικούς). Αυτά τα γεγονότα είναι γνωστά από τους Βρετανούς ιστορικούς ως "Πρώτος Εμφύλιος Πόλεμος" (1642-51).

Περισσότερο από έναν αιώνα αργότερα, οι έποικοι του Νέου Κόσμου εξεγέρθηκαν με την υπερβολική φορολογική επιβάρυνση της βρετανικής μοναρχίας (1775-83). Αυτά τα γεγονότα είναι γνωστά ως «Πόλεμος της Ανεξαρτησίας» στους ιστορικούς των ΗΠΑ, αλλά οι Βρετανοί ιστορικοί τα βλέπουν ως «Δεύτερο Εμφύλιο Πόλεμο». Ενώ οι έποικοι που διεξήγαγαν αυτόν τον πόλεμο ήταν φτωχοί, εργατικοί, αυτοί που το οργάνωσαν ήταν στην πραγματικότητα απόγονοι των Πατέρων Προσκυνητών που προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν το θρησκευτικό τους ιδανικό απέναντι στην αποκατεστημένη βρετανική μοναρχία.

Ογδόντα χρόνια αργότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταστράφηκαν από τον εμφύλιο πόλεμο (1861-65), τον οποίο ορισμένοι Αμερικανοί ιστορικοί αναφέρονται ως ο αγγλοσαξονικός «τρίτος εμφύλιος πόλεμος». Αντίθετα με τα κράτη που, σύμφωνα με το αρχικό σύνταγμα, σκόπευαν να διατηρήσουν τα τιμολόγια μεταξύ τους, με άλλα κράτη που αντίθετα ήθελαν να επιβάλουν τιμολόγια σε ομοσπονδιακό επίπεδο και έτσι να δημιουργήσουν μια μεγάλη εσωτερική αγορά. Πραγματοποιήθηκε μεταξύ των πουριτανών ελίτ του βορρά και των καθολικών ελίτ του νότου, έτσι ώστε οι διαιρέσεις των δύο προηγούμενων πολέμων να γίνουν ορατές ξανά.

Ο αγγλοσαξονικός "Τέταρτος εμφύλιος πόλεμος" που εμφανίζεται σήμερα εξακολουθεί να δημιουργείται από την ελίτ της Πουριτανίας. Αυτό που κρύβει αυτή τη συνέχεια είναι ο μετασχηματισμός αυτών των ελίτ που δεν πιστεύουν πλέον στον Θεό αλλά διατηρούν τον ίδιο φανατισμό. Αυτοί είναι δεσμευμένοι να αναδιαμορφώσουν την ιστορία της χώρας τους σήμερα. Κατά τη γνώμη τους, οι ΗΠΑ είναι ένα ρατσιστικό σχέδιο των Ευρωπαίων, το οποίο δεν μπορούσαν να διορθώσουν οι "Pilgrim Fathers". Πιστεύουν ότι ο «αγνός τρόπος» πρέπει να αποκατασταθεί καταστρέφοντας όλα τα σύμβολα του κακού, όπως τα αγάλματα των Μονάρχων, των Αγγλικών και των Συνομοσπονδιών. Μιλούν «πολιτικά σωστά», ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πολλές ανθρώπινες φυλές, γράφουν «μαύροι»New York Times .


Είσοδος στα κεντρικά γραφεία της «Εταιρείας Προσκυνητών» (Ένωση Πατέρων Προσκυνητών). Η Αγγλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κρατούν μαζί τον φακό που φωτίζει τον κόσμο.

Η πρόσφατη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Κάθε χώρα έχει τους δαίμονες της. Ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον πίστευε ότι η πρώτη απειλή που πρέπει να προσέχουν οι ΗΠΑ δεν ήταν ο πυρηνικός πόλεμος με την ΕΣΣΔ, αλλά αυτός ο πιθανός αγγλοσαξονικός "Τέταρτος εμφύλιος πόλεμος". Είχε περιτριγυριστεί με τον ειδικό στον τομέα, τον ιστορικό Kevin Phillips, ο οποίος ήταν σύμβουλος της εκστρατείας του και που του επέτρεψε δύο φορές να υπηρετήσει ως προεδρία των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι κληρονόμοι των Προσκυνητών Πατέρων δεν δέχτηκαν τον αγώνα του και τον πνίγηκαν στο σκάνδαλο Watergate (1972), το οποίο διοργανώθηκε την επόμενη ημέρα από την επανεκλογή του από τον αναπληρωτή και διάδοχο του J. Edgar Hoover.

Καθώς η αμερικανική δύναμη έχασε την ορμή της, το ιμπεριαλιστικό λόμπι που κυριαρχούσε στην Πουριταν βοήθησε έναν από τους άμεσους απογόνους των 67 πατέρων προσκυνητών, του Ρεπουμπλικάνου Τζορτζ Μπους νεώτερου, να εξουσιάσει. Οργάνωσε ένα συναισθηματικό σοκ (οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001) και προσάρμοσε τους στρατούς στον νέο οικονομικό καπιταλισμό υπό το παγωμένο βλέμμα των συμπολιτών του. Ο διάδοχός του, Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα, συνέχισε το έργο του προσαρμόζοντας την οικονομία. Για το σκοπό αυτό, εξέλεξε το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας κατά την πρώτη θητεία του μεταξύ των μελών της Εταιρείας Pilgrim (ένωση προσκυνητών).

Το 2016 έγινε ένα εκρηκτικό γεγονός. Ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής που αμφισβήτησε τον μετασχηματισμό του καπιταλισμού και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ, έτρεξε για την προεδρία. Πρώτα κατέλαβε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, μετά τον Λευκό Οίκο. Όλοι όσοι έριξαν τον Ρίτσαρντ Νίξον τον επιτέθηκαν πριν ξεκινήσει τη λειτουργία του. Κατάφεραν να αποτρέψουν την επανεκλογή του γεμάτα αδέξια τα κάλπη. Είναι σημαντικό οι αιώνες των ανύπαρκτων να εμφανιστούν ξανά κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο πληθυσμός των ΗΠΑ έχει χωριστεί ξανά στους Πουριτανούς. Ενώ είναι προφανές ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν ψήφισε με ενθουσιασμό για γερουσιαστή γερουσιαστή, νομίζω ότι είναι λάθος να πούμε ότι αυτές οι εκλογές του 2020 ήταν δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του Τραμπ. Στην πραγματικότητα ήταν ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά των Πουριτανών.

Ένα αποτέλεσμα σύμφωνα με το έργο Pilgrim Fathers

Όταν τελείωσε ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας ή ο Δεύτερος Αγγλοσαξονικός εμφύλιος πόλεμος, οι διάδοχοι του Pilgrim Fathers έγραψαν το σύνταγμα. Δεν έκαναν μυστικό τη βούλησή τους να δημιουργήσουν ένα αριστοκρατικό σύστημα στο βρετανικό πρότυπο, ούτε την περιφρόνησή τους για τον λαό. Επομένως, το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αναγνωρίζει την κυριαρχία του λαού, μόνο εκείνο των κυβερνητών.

Οι άνθρωποι που διεξήγαγαν και κέρδισαν τον πόλεμο αποδέχτηκαν αυτήν την κατάσταση, αλλά ανάγκασαν δέκα τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα , σύμφωνα με τα οποία η άρχουσα τάξη σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών στο όνομα ενός λεγόμενου «λόγου κράτους» ενδέχεται. Το τροποποιημένο σύνταγμα εξακολουθεί να ισχύει.

Επομένως, εάν κάποιος είναι έτοιμος να δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι και δεν ήταν συνταγματικά δημοκρατία, δεν υπάρχει λόγος να εξοργιστούμε από το εκλογικό αποτέλεσμα. Αν και δεν προβλέπονται στο σύνταγμα, οι λαϊκές εκλογές για τις προεδρικές εκλογές έχουν σταδιακά αποδεχθεί σε κάθε πολιτεία για δύο αιώνες. Οι κυβερνήτες πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες για να διορίσουν τους 538 αντιπροσώπους τους στην Εκλογική Ακαδημία του Προέδρου. Έτσι, ορισμένοι κυβερνήτες έχουν γεμίσει το κάλπη με λίγη εμπειρογνωμοσύνη: σε περισσότερες από μία στις δέκα κομητείες, ο αριθμός των ατόμων που έχουν δικαίωμα ψήφου είναι υψηλότερος από αυτόν των ενηλίκων κατοίκων τους. Έτσι, είτε τους αρέσει είτε όχι στους σχολιαστές, είναι απολύτως αδύνατο να πούμε πόσους ψηφοφόρους ψήφισαν πραγματικά και ποιοι θα ήθελαν να είναι πρόεδρος.

Ένα ζοφερό μέλλον

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εκλεγμένος Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δεν μπορεί να αγνοήσει τη νόμιμη οργή των υποστηρικτών του διεκδικητή του. Δεν θα είναι σε θέση να φέρει τους ανθρώπους του μαζί. Πριν από τέσσερα χρόνια έγραψα ότι ο Τραμπ θα ήταν ο Γκορμπατσόφ των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκανα λάθος. Ήξερε πώς να δώσει νέα ώθηση στη χώρα του. Τελικά, θα είναι ο Τζο Μπάιντεν που θα κατηγορηθεί ότι δεν μπόρεσε να διατηρήσει την εδαφική ενότητα της χώρας του.

Οι σύμμαχοι, που δεν βλέπουν την καταστροφή να έρχεται, θα αντιμετωπίσουν τις σοβαρές συνέπειες.

Thierry Meyssan

Μετάφραση
Horst Frohlich
Proofreading: Werner Leuthäusser

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια