ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ντ. Τραμπ: Προσφεύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση


Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να σταματήσει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε λόγο περί «μιας θλιβερής ομάδας ανθρώπων» που επιχείρησαν να «ακυρώσουν τα εκατομμύρια ανθρώπων που μας ψήφισαν» καθώς και για «απάτη εις βάρος του αμερικανικού λαού».

«Ετοιμαζόμασταν για μια μεγάλη γιορτή. Κερδίζαμε τα πάντα. Και ξαφνικά.... αναβλήθηκε», είπε Τραμπ, για να κλιμακώσει λέγοντας ότι «πρόκειται για απάτη σε βάρος του αμερικανικού κοινού. Αυτό είναι ντροπή για τη χώρα μας», τόνισε.

«Νικήσαμε πολιτείες που δεν περιμέναμε και με μεγάλη διαφορά, κερδίσαμε προφανώς την Τζόρτζια, όπως και την Βόρεια Καρολίνα», είπε προσθέτοντας ότι «αν δείτε επίσης έχουμε "πολύ ζωή ακόμα" στην Αριζόνα, αν κοιτάξετε θα δείτε ότι μπορούμε να τους πιάσουμε, αλλά δεν χρειαζόμαστε καν την πολιτεία αυτή».

«Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε την Πενσυλβάνια με πολύ μεγάλη διαφορά, σχεδόν 600 χιλιάδες ψήφους που βάσει του ποσοστού καταμέτρησης δεν μπορούν μας πιάσουν. Επίσης κερδίζουμε το το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν με μεγάλα ποσοστά», πρόσθεσε ο Ντ. Τραμπ..

«Ουσιαστικά αν λάβεις υπόψη αυτές τις πολιτείες, κερδίσαμε τόσες πολιτείες και ξαφνικά.... Δεν το είχα προβλέψει; δεν το είχα πει;», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ και αξίζει σημειωθεί ότι στο σημείο αυτό το δίκτυο CBS χαμήλωσε τον ήχο από την ομιλία Τραμπ, με τους παρουσιαστές να σχολιάζουν ότι ακούγονται αβάσιμες τοποθετήσεις.

Συνεχίζοντας πάντως ο Ντόναλντ Τραμπ είπε «πιστεύω ότι τις έχουμε κερδίσει αυτές τις εκλογές. Θέλουμε το νόμο να εφαρμόζεται για αυτό θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Θέλουμε να σταματήσουμε κάθε ψηφοφορίας», ξεκαθάρισε.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε εκφράσει και νωρίτερα τη θέση του περί νοθείας των εκλογών, με ανάρτηση που έκανε την ώρα των δηλώσεων του αντιπάλου του Τζ. Μπάιντεν, ο οποίος προειδοποιούσε ότι η καταμέτρηση θα είναι χρονοβόρα. Σημειώνεται ότι το twitter έβαλε σήμανση περιεχομένου στην ανάρτησή του Τραμπ.

«Είμαστε πάνω ΠΟΛΥ αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα τους αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν είναι δυνατή η ψήφος μετά το κλείσιμο των καλπών!», είχε γράψει ο Ντόναλντ Τραμπ, με την πλατφόρμα να επισημαίνει για την ανάρτηση ότι «ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια