ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΗΠΑ: Γενική απεργία αν ο Τραμπ αρνηθεί την ήττα του στις εκλογές


Τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα όπως και ενώσεις υπαλλήλων στις ΗΠΑ βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να κατέλθουν σε γενική απεργία εφόσον ο Ντόναλντ Τραμπ αρνηθεί να δεχθεί ενδεχόμενη ήττα του στις εκλογές.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Guardian πρόκειται για ένα ενδεχόμενο χωρίς προηγούμενο δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει γενική απεργία στις ΗΠΑ από το 1946.

Η τοπική εργατική ομοσπονδία στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ήταν η πρώτη συνδικαλιστική ομάδα που υποστήριξε επίσημα την ιδέα.

Το ψήφισμα της ομοσπονδίας του Ρότσεστερ αναφέρει: «Ο ακραίος κίνδυνος που τίθεται σήμερα στους ιστορικούς θεσμούς της δημοκρατίας στο έθνος μας μπορεί να απαιτήσει πιο διαδεδομένη και έντονη αντίσταση από οποιαδήποτε στιγμή στην πρόσφατη ιστορία»

Οι ομοσπονδίες της Ένωσης στο Σιάτλ και στη δυτική Μασαχουσέτη ακολούθησαν το ίδιο υπόψιν, εγκρίνοντας ψηφίσματα βάση των οποίων θα πρέπει να γίνει μια γενική απεργία εάν ο Τραμπ επιδιώκει να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την Guardian, το ψήφισμα έχουν υιοθετήσει τόσο τα τοπικά συνδικάτα όσο και η AFL-CIO, η κύρια ομοσπονδία που αντιπροσωπεύει 12,5 εκατομμύρια εργαζόμενους.

https://www.liberal.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια