ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κόπηκε η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στην Τουρκία


Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόταση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, εισηγητή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό του 2021, με την οποία ζητούσε να σταματήσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς την τουρκική κυβέρνηση.

Ο ευρωβουλευτής πρότεινε τα ευρωπαϊκά κονδύλια να διατίθενται μόνο σε μη κρατικούς φορείς, όπως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της χώρας, και όχι στην τουρκική κυβέρνηση.

Την περίοδο 2014-2018 η Τουρκία είχε λάβει συνολικά περίπου 3,6 δισ., το 2019 τα χρήματα αυτά μειώθηκαν σημαντικά, ενώ το 2020 περιορίστηκαν μόλις στα 160 εκατομμύρια, ποσό που ισχύει και για το 2021.

Να θυμήσουμε οτι η Τουρκία με αυτα τα λεφτα σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε να χρηματοδοτεί στα κρυφά το πρόγραμμα των Τουρκικών οπλισμένων Drone τύπου Bayraktar TB2 αλλα και αλλα Τουρκικά προγράμματα οπως τα θωρακισμένα που χρησιμοποιήσαν στον Έβρο σε προσπάθεια να ρίξουν τον φράχτη.

Τα ευρωπαϊκά χρήματα οπως ειπε θα πρεπει κατευθυνθούν προς την κοινωνία των πολιτών και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες αυτές.

Κάλεσε, τέλος, το Συμβούλιο να αποδεχτεί την πρόταση αυτήν, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική μετά τα τελευταία γεγονότα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
ΠΗΓΗ: nemesishd.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια