ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι αρχηψευταράδες ψέκες λένε τους πετεινούς κεφάλες! Όχι, ΔΕΝ πρόβαλαν διασωλήνωση με κλειστά μηχανήματα


Ισχυρισμός:


Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ προβλήθηκε πλαστό στιγμιότυπο διασωλήνωσης, καθώς τα μηχανήματα ήταν εκείνη τη στιγμή κλειστά.

Συμπέρασμα:

Μια προσεκτική εξέταση των αρχικών στιγμιοτύπων δείχνει ότι τόσο οι ενδείξεις λειτουργίας των μηχανημάτων, όσο και οι οθόνες τους, ήταν ενεργές.

Μεγάλη απήχηση γνώρισε ο ισχυρισμός ότι στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ προβλήθηκε πλαστό στιγμιότυπο διασωλήνωσης, καθώς τα μηχανήματα ήταν εκείνη τη στιγμή κλειστά. Όμως, ο ισχυρισμός είναι ψευδής.


Το είδαμε στο protiekdosi.gr και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τι ισχύει

Το επίμαχο πλάνο προβλήθηκε στον ΣΚΑΙ στις 19-11-2020, και μπορούμε να το παρακολουθήσουμε ολοκληρωμένο παρακάτω:


Πρόκειται για ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Δημήτρη Πανόπουλου σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας.

Το επίμαχο απόσπασμα ξεκινάει από το 0:26. Ενώ τα υπό εξέταση δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι τα μηχανήματα που βλέπουμε ήταν σβηστά, με μια προσεκτική ματιά στο αρχικό και καθαρότερο πλάνο, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά βρίσκονταν εν λειτουργία.

Η λειτουργία των μηχανημάτων τεκμηριώνεται τόσο από τις πράσινες φωτεινές ενδείξεις που αυτά φέρουν, όσο και από τα γραφήματα που παρουσιάζουν οι οθόνες τους. Δείχνουμε τα παραπάνω με κόκκινα βέλη στην ακόλουθη εικόνα:

Η λειτουργία των μηχανημάτων τεκμηριώνεται επίσης από τις οθόνες του αποσπάσματος σε μεγέθυνση και το βίντεο σε αναπαραγωγή, καθώς τα γραφήματα που αυτές παρουσιάζουν ανανεώνονται. Στο ακόλουθο βίντεο εστιάζουμε στις οθόνες στα αριστερά, στη μέση και στα δεξιά:


Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα μηχανημάτων εν λειτουργία στο συνολικότερο ρεπορτάζ. Ενδεικτικά από το 1:14:

Από το 1:19:

Και από το 1:56:

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ρεπορτάζ περιλαμβάνονται και συνεντεύξεις ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ασκληπιείου. Επώνυμα εμφανίζονται η νοσηλεύτρια Μαντώ Σπυρέλου (2:23), καθώς και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης (2:55).

Τέλος, σχόλια στα επίμαχα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι παραβιάζεται το ιατρικό απόρρητο λόγω των παραπάνω πλάνων, καθώς και ότι δεν θα μπορούσε να μπει τηλεοπτικό συνεργείο σε πραγματική ΜΕΘ. Ωστόσο, σε όλα τα πλάνα τα πρόσωπα των ασθενών έχουν δεχθεί φίλτρο θολώματος και έτσι απόκρυψης της ταυτότητάς τους, ενώ υπάρχουν δημοσίως διαθέσιμες πολυάριθμες βιντεοσκοπήσεις σε ΜΕΘ διαφόρων χωρών.
Συμπερασματικά

Ο ισχυρισμός ότι στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ προβλήθηκε πλαστό στιγμιότυπο διασωλήνωσης, καθώς τα μηχανήματα ήταν εκείνη τη στιγμή κλειστά, είναι ψευδής. Μια προσεκτική εξέταση των αρχικών στιγμιοτύπων δείχνει ότι τόσο οι ενδείξεις λειτουργίας τους, όσο και οι οθόνες τους, ήταν ενεργές.


Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης

https://www.ellinikahoaxes.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια