ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εκλογές ΗΠΑ: Στον προθάλαμο του Λ. Οίκου ο Μπάιντεν μετά τις ανατροπές σε Τζόρτζια, Πενσυλβάνια - Τραμπ: «Δεν τελείωσε τίποτα»

Στον προθάλαμο του Λ. Οίκου ο Μπάιντεν μετά τις ανατροπές σε Τζόρτζια, Πενσυλβάνια - Τραμπ: «Δεν τελείωσε τίποτα»
APImages
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ο οποίος ηγείται στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο με 253 εκλέκτορες με τον Ντόναλντ Τραμπ να ακολουθεί με 213, έφερε εις πέρας μια ολική ανατροπή σε Τζόρτζια και Πενσυλβάνια, εξέλιξη που του δίνει τη δυνατότητα να αποσπάσει 16 και 20 εκλέκτορες αντίστοιχα και να κλειδώσει πανηγυρικά την προεδρία

Στην Πενσυλβάνια μετά την τελευταία καταμέτρηση ο Μπάιντεν ξεπέρασε τον αντίπαλο του, καλύπτοντας μάλιστα μια διαφορά περίπου 700.000 ψήφων. Συγκεκριμένα προηγείται με 49,4% έναντι 49,3% του Τραμπ κάτι που μεταφράζεται σε 5.600 ψήφους.

Η ενσωμάτωση των ψήφων στην Πολιτεία βρίσκεται στο 98% και συνεχίζεται, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα αμερικανικά δίκτυα, απομένουν ακόμα να καταμετρηθούν 150.000 ψήφοι, με 25.000 ψηφοδέλτια να προέρχονται από την πόλη της Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με το Decision Desk του Fox News, ο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει την πολιτεία με διαφορά της τάξης των 100.000 ψήφων και να γίνει έτσι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Στην Τζόρτζια μια θεωρούμενη Ρεπουμπλικανική πολιτεία, ο Τζο Μπάιντεν ανέτρεψε επίσης την διαφορά, προηγούμενος πια με 1096 ψήφους. Αν κερδίσει στη συγκεκριμένη πολιτεία θα γίνει ο πρώτος δημοκρατικός υποψήφιος που κάνει κάτι ανάλογο απο το 1992 και τον Μπιλ Κλίντον.

Στην Αριζόνα, αντίθετα, είναι ο Δημοκρατικός υποψήφιος αυτός που βλέπει το προβάδισμα του να συρρικνώνεται, αν και όχι τόσο δραστικά. Στην πολιτεία αυτή, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με περίπου 46.000 ψήφους.

Στη Νεβάδα, όπου τα δεδομένα δεν ανανεώνονται συνεχώς, ο Μπάιντεν προηγείται με 11.400 ψήφους.

Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις, ακόμα και αν ο Μπάιντεν δεν κερδίσει την Αριζόνα και τη Νεβάδα, η Πενσυλβάνια και η Τζόρτζια του δίνουν 289 εκλέκτορες, αριθμό που δύσκολα θα μπορέσει να αμφισβητήσει ο Ντόναλντ Τραμπ με οποιονδήποτε τρόπο.

Ντ. Τραμπ: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»

Από την πλευρά της, η καμπάνια Τραμπ δεν φαίνεται να δέχεται την εν εξελίξει κατάσταση, τονίζοντας ότι «δεν τελείωσε τίποτα». Εκπρόσωπος της καμπάνιας του ανάφερε τα εξής: «Στη Τζόρτζια θα γίνει επανακαταμέτρηση και είμαστε σίγουροι ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα επικρατήσει τελικά.Υπήρξαν πολλές παρατυπίες στην Πενσυλβανία, συμπεριλαμβανομένου του ότι οι εκλογικοί αξιωματούχοι εμποδίζουν τους εθελοντές μας νόμιμους παρατηρητές να έχουν ουσιαστική πρόσβαση σε περιοχές καταμέτρησης των ψήφων».

Ο Τραμπ διατηρεί την ίδια γραμμή κάνοντας λόγο για νοθεία, χωρίς να προσφέρει αποδείξεις. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πάντως οτι ορισμένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ αποφάσισαν χθες βράδυ να διακόψουν την απευθείας μετάδοση των δηλώσεων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κρίνοντας ότι παραπληροφορούσε.

Με την καταμέτρηση των ψήφων που κατατέθηκαν στις εκλογές να συνεχίζεται, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος παρουσιάστηκε μπροστά στις κάμερες για να πει, από τον Λευκό Οίκο, πως θα κέρδιζε «με ευκολία» εάν λογαριάζονταν μόνο «οι νόμιμες» ψήφοι, αλλά εάν η καταμέτρηση συμπεριλάβει «τις παράνομες ψήφους», οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν «να κλέψουν» τη νίκη στις εκλογές.

Το MSNBC διέκοψε άμεσα την απευθείας μετάδοση.

«Λοιπόν, βρισκόμαστε στην ασυνήθιστη θέση να χρειάζεται όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά να διορθώσουμε αυτά που είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ», ανέφερε ο παρουσιαστής Μπράιαν Ουίλιαμς.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC News και ABC News επίσης διέκοψαν την απευθείας μετάδοση της προεδρικής συνέντευξης Τύπου. Ο Τραμπ εγκατέλειψε το βήμα χωρίς να δεχθεί καμία ερώτηση.

Το CNN αποφάσισε να μην διακόψει την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος, ούτε να κόψει τον ήχο του μικροφώνου του Τραμπ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια