ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

“Γελοιογραφίες” με την υπογραφή Ερντογάν


Που έχει γελοιοποιήσει τους πάντες και τα πάντα...

Μπορεί ο Ερντογάν να ενοχλήθηκε σφόδρα (και σωστά ίσως) από το σκίτσο στο εξώφυλλο του Charlie Hedbo που τον γελοιοποιεί και τον κοροϊδεύει, δεν πρέπει όμως να διαφεύγει από κανέναν ότι οι δικές του κοροϊδίες προς τους πάντες, σε όλα τα επίπεδα, ξεπερνούν σε θράσος και αυτά τα όρια της αισχρότερης γελοιογραφίας. Χρησιμοποιώντας την τέχνη της λαϊκίστικης οθωμανικής πονηριάς με τα πασίδηλα ψεύδη, τα διφορούμενα μηνύματα και την πλήρη αναντιστοιχία λόγων και έργων, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν σταματά να ζωγραφίζει τις χειρότερες γελοιογραφίες «εν τη πράξει».

Γελοιογραφίες που αποδομούν τους διεθνείς οργανισμούς αλλά και σύμπασα τη διεθνή κοινότητα. Γελοιοποιεί τον ΟΗΕ, σπάζοντας επανειλημμένα το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη αλλά και ανοίγοντας την περίκλειστη ζώνη των ελληνοκυπριακών Βαρωσίων σε Τούρκους και Τουρκοκύπριους, κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων του! Κοροϊδεύει το ΝΑΤΟ, παραλαμβάνοντας τους S-400 ενώ την ίδια στιγμή ζητά να προμηθευτεί τα αμερικανικά μαχητικά F-35! Ζωγραφίζει την καρικατούρα της UNESCO, μετατρέποντας ένα μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως η Αγιά-Σοφιά, σε τζαμί! Περιγελά τη διεθνή κοινότητα, λέγοντας ότι τηρεί το Διεθνές Δίκαιο, ενώ υπογράφει προδήλως παράνομα ψευδομνημόνια με τη Λιβύη, την στιγμή, μάλιστα, που η Τουρκία δεν έχει καν δεχτεί να υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)! Υποτιμά τη νοημοσύνη των ξένων ηγετών, όταν λέει ότι επιθυμεί λύση «win-win» με την Ελλάδα στη Μεσόγειο, ενώ την ίδια στιγμή επιμένει ότι τα νησιά δεν δικαιούνται θαλάσσιες ζώνες, παρά μόνο χωρικά ύδατα!

Κοροϊδεύει τους πάντες κατάφωρα, διακηρύσσοντας, σε επίσημο διάγγελμά του τον περασμένο Ιούνιο, ότι «εμείς δεν θέλουμε ποτέ ένταση στη Μεσόγειο ούτε και θέλουμε να χυθούν περισσότερο αίμα και δάκρυα στη Λιβύη», ενώ είναι εκείνος που υποδαυλίζει όλες τις εντάσεις στη Μεσόγειο, διακινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή θερμό επεισόδιο ή και γενικευμένη στρατιωτική σύγκρουση, ενώ είναι εκείνος που στέλνει τους πληρωμένους μισθοφόρους του στη Λιβύη για να πολεμήσουν στο πλευρό του Σάρατζ (οψίμως δε, και στον Καύκασο)!

Ιδίως όμως γελοιοποιεί τους Ευρωπαίους (κυρίως του Γερμανούς), αφού λίγες μέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής αποσύρει το ORUC REIS από την Ανατολική Μεσόγειο και εμφανίζεται δήθεν πρόθυμος για την έναρξη διαλόγου προκειμένου να γλιτώσει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις, ελάχιστα όμως αργότερα, όταν βλέπει ότι ο κίνδυνος των κυρώσεων πέρασε, ξαναβγάζει το τουρκικό ερευνητικό στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Την στιγμή που θα άρχιζε ο διάλογος! Συνδυασμός υποκρισίας και νεοθωμανικού λαϊκισμού, δηλαδή, σε όλο το μεγαλείο τους!

Εκτός όμως από το να ευτελίζει και να γελοιοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες του (προς το παρόν) δυσκίνητου ευρωπαϊκού συστήματος λήψης αποφάσεων, ο Ερντογάν κοροϊδεύει και το εσωτερικό του ακροατήριο, αφού κάθε φορά που απευθύνεται προς τους Τούρκους πολίτες, δεν σταματά να λαϊκίζει. Μέσω του Υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι η τουρκική οικονομία πηγαίνει καλά και ότι δεν ενδιαφέρεται για την ισοτιμία της λίρας, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός φτάνει στο 37%, οι τιμές των αγαθών έχουν πενταπλασιαστεί και το κόστος δανεισμού της Χώρας έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα επίπεδα, φέροντας ολοένα και πιο κοντά την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ταυτόχρονα πετά απ’ τις πόρτες λεωφορείων στους πολίτες σακουλάκια με «τσάι της χαράς», κρεμά σακούλες με ψωμί στους δρόμους και τους υπόσχεται τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου (πλήρως αμφισβητήσιμα από τους ειδικούς) στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και «γαλάζιες πατρίδες» που όμως τελικά ανήκουν σε άλλους. Μέχρι και ιπτάμενα αυτοκίνητα τους έταξε προσφάτως, ως δείγμα «προόδου» της τουρκικής τεχνολογίας!!!

Αναδεικνύεται ως επικίνδυνος όμως και στον τομέα της δημόσιας υγείας, αφού κοροϊδεύει, μαγειρεύοντας τα στοιχεία για τον νέο κορονοϊό. Από το ψεύδος των «μηδενικών» κρουσμάτων στο οποίο επέμενε έως και τον Μάρτιο, και υπό το βάρος του διεθνούς περίγελου, αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει, θεωρώντας όμως και πάλι ως θετικά κρούσματα μόνο τους συμπτωματικούς, αποκρύπτοντας δηλαδή τα πραγματικά στοιχεία που θα έπρεπε να περιλαμβάνουν και τους ασυμπτωματικούς. Ταυτόχρονα, υπόσχεται στους πολίτες τουρκικής κατασκευής εμβόλια, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν δοκιμαστεί από τις αρχές Αυγούστου με επιτυχία σε ζώα!!!

Ένας Ερντογάν λοιπόν που δεν σταματάει να κοροϊδεύει τους πάντες και σε όλα τα επίπεδα, δεν θα έπρεπε κανονικά να παραπονείται για ένα σατυρικό (έστω κακόγουστο) σκίτσο. Η αναξιοπιστία του όμως, βαδίζει δυστυχώς χέρι χέρι με την επικινδυνότητά του, και αυτό είναι κάτι που, χάρη στις προσπάθειες της ελληνικής, της κυπριακής και της γαλλικής πλευράς αλλά και του Ερντογάν του ιδίου, η ευρωπαϊκή κοινότητα έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πλήρως. Αυτό που της μένει είναι να λάβει τα μέτρα εκείνα που ταιριάζουν σε έναν άκρως επικίνδυνο για τη διεθνή ειρήνη ταραξία. Αν δεν τα λάβει, θα χάσει πλέον και η ίδια πλήρως την αξιοπιστία και την όποια συνοχή της. Και η αξιοπιστία στις μέρες μας μετράει! Μετράει πολύ!!!

Militaire

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια