ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αποζημίωση στον Γιώργο Παπαχρήστο για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Πάνο Καμμένο


Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την αγωγή του δημοσιογράφου σε βάρος του πρώην υπουργού και προέδρου των ΑΝΕΛ
Υπέρ του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στην αγωγή του σε βάρος του πρώην υπουργού και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου. Το δικαστήριο, μάλιστα, επιδίκασε αποζημίωση 10.000 ευρώ, άμεσα καταβλητέας στον δημοσιογράφο, κρίνοντας ότι οι αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου από του βήματος, μάλιστα, της Βουλής σύμφωνα με τις οποίες ο κ.Παπαχρήστος λειτουργούσε δίκην «σαρανταπενταριού πιστολιού του Ψυχάρη, εναντίον πολιτικών αντιπάλων», αλλά και ότι «του έχουν μπλοκάρει λογαριασμούς στην Ελβετία», είναι συκοφαντικές και δυσφημιστικές. Σημειώνεται ότι κ.Καμμένος είχε επαναλάβει τους ισχυρισμούς του σε βάρος του δημοσιογράφου και σε τηλεοπτική εκπομπή.

Στην καταδικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου με αριθμό 2523/2020 επισημαίνεται επιπλέον ότι τα όσα είχε υποστηρίξει σε βάρος του κ.Παπαχρήστου ο Πάνος Καμμένος δεν δύνανται να θεωρηθούν ότι εμπίπτουν στην έννοια της γνώμης όπως προβλέπεται ότι μπορεί να εκφράσει ο βουλευτής. Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση αποδείχθηκε ότι ο ενάγων (σ.σ. ο δημοσιογράφος) υπέστη ηθική βλάβη προς αποκατάσταση της οποίας πρέπει να του επιδικαστεί χρηματική ικανοποίηση ποσού 10.000 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια