ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Βρετανία: Εναρξη εμβολιασμών στις 7 Δεκεμβρίου


Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δώσουν την έγκρισή του για το εμβόλιο για την Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech και Pfizer Inc την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times.

Από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ευρωπαϊκός αρμόδιος φορέας μέσω της επικεφαλής του δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να καταλήξει σε επιστημονική άποψη για τα εμβόλια κατά της Covid-19, που έχουν καταθέσει αίτηση για έγκριση, πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε η διευθύντρια του. «Αν όλα πάνε καλά, έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα έχουμε μία θετική γνωμοδότηση πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια Εμερ Κουκ σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE.

Η Κουκ δήλωσε στην εφημερίδα Irish Independent ότι στόχος του EMA είναι να καταλήξει σε θετική γνωμοδότηση με χρονοδιάγραμμα αντίστοιχο με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η απόφαση του οποίου για το εμβόλιο των Pfizer/BionTech αναμένεται στα μέσα του Δεκεμβρίου. «Αυτά που ακούμε αυτήν την στιγμή είναι τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις κλινικές δοκιμές και αυτά είναι πολύ θετικά. Αλλά μέχρι να εξετάσουμε τα καθαρά δεδομένα και να διαπιστώσουμε ότι «είναι ό,τι λέει στο κουτί», δεν μπορούμε να συστήσουμε την χρήση τους για το ευρωπαϊκό κοινό», τόνισε.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, που επικαλείται τη διοίκηση του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS), τα νοσοκομεία της χώρας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer/BioNTech ως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή.

«Περιμένουμε την άφιξη του εμβολίου ως τις 7 Δεκεμβρίου και να σχεδιάσουμε να εμβολιάσουμε το προσωπικό μας όλη εκείνη την εβδομάδα», δήλωσε επικεφαλής νοσοκομείου.

Σύμφωνα μάλιστα με το σχέδιο της Ντάουνινγκ Στρητ, αρχικά θα εμβολιαστεί μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και στη συνέχεια οι άνω των 80 και όσοι ζουν σε μονάδες φροντίδας. Μια εξέλιξη που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στις τάξεις των επικεφαλής σε δομές φροντίδας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έπρεπε να έχουν και αυτοί προτεραιότητα.

Όπως αναφέρει η Guardian υπόψιν, ο λόγος πίσω από τον επανασχεδιασμό σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό είναι η ίδια η φύση του εμβολίου της Pfizer, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, θα πρέπει να υφίσταται περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων, λόγω της ανάγκης να είναι σε εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία.

Αξιωματούχοι εκτιμούν πως εάν αυτό μεταφερθεί για περισσότερες από τέσσερις φορές τότε υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει την αποτελεσματικότητά του. Από τη στιγμή που το εμβόλιο θα φτάσει στα βρετανικά νοσοκομεία θα έχει ήδη μεταφερθεί δύο φορές από το εργοστάσιο παραγωγής στο Βέλγιο στους χώρους αποθήκευσης στη Βρετανία και από εκεί στα νοσοκομεία.

https://www.liberal.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια