ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

To «τέρας της Κασπίας»: Σοβιετικό εκρανοπλάνο σε ακτή του Νταγκεστάν


MUSA SALGEREYEV VIA GETTY IMAGES


Ένα σοβιετικό εκρανοπλάνο- ένα πολύ ιδιαίτερο σκάφος της εποχής του Ψυχρού Πολέμου- κατεγράφη σε αμμώδη παραλία του Νταγκεστάν, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί στρατιωτικό θεματικό πάρκο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, βίντεο από drone που κατέγραψε το Ruptly παρουσιάζει σε όλο του το μεγαλείο το 400 τόνων σκάφος (κάτι ανάμεσα σε αεροσκάφος και πλοίο) σε μια παραλία στην Κασπία, κοντά στην πόλη Ντερμπέντ. Εμφανισιακά το εκρανοπλάνο θυμίζει αεροπλάνο μεν, αλλά ήταν στην ουσία ναυτικό σκάφος, εξοπλισμένο με πυραύλους.

Το κύτος του φαίνεται να είναι ακέραιο, αν και η μπογιά έχει ξεθωριάσει, και κάποια μεταλλικά τμήματα φαίνονται να έχουν σκουριάσει.

Το εκρανοπλάνο ρυμουλκήθηκε από βάση του ρωσικού ναυτικού στο Ντερμπέντ, όπου πρόκειται να φτιαχτεί το στρατιωτικό θεματικό Πατριωτικό Πάρκο. Η κατάσταση του σκάφους και η ερημιά στην παραλία προκάλεσαν φήμες πως είχε απλά εγκαταλειφθεί, ωστόσο στο βίντεο και σε φωτογραφίες φαίνονται μηχανήματα έργων, που υποδεικνύουν πως είναι σε εξέλιξη εργασίες.

Το επίσημο όνομα του σκάφους ήταν MD-160, και ήταν το μοναδικό σκάφος κλάσης Lun. Μπορούσε να πιάσει ταχύτητα 550 χλμ/ ώρα και είχε χαμηλό ίχνος στα ραντάρ, οπότε προοριζόταν να χτυπά στόχους επιφανείας. Υπηρέτησε στο σοβιετικό ναυτικό κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1980, αλλά μετά αποσύρθηκε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Το MD-160 ήταν ο διάδοχος στο ΚΜ, που είχε αναπτυχθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1960, στο πλαίσιο του προγράμματος των εκρανοπλάνων.


MUSA SALGEREYEV VIA GETTY IMAGES
MUSA SALGEREYEV VIA GETTY IMAGES
MUSA SALGEREYEV VIA GETTY IMAGES
MUSA SALGEREYEV VIA GETTY IMAGES

 

 Το ΚΜ είχε χαρακτηριστεί από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ως «Τέρας της Κασπίας». Το σοβιετικό εκρανοπλάνο (ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους, που χρησιμοποιεί το αποκαλούμενο «ground effect» - επίδραση του εδάφους, «effekt ekrana», εξ ου και το όνομα- για να ίπταται) είχε προκαλέσει ερωτηματικά και ανησυχία στη Δύση. Πετούσε σε μικρό ύψος πάνω από τα νερά, με μεγάλη ταχύτητα (άνω των 400 χλμ), μεταφέροντας μεγάλα φορτία (304 τόνων). Δοκιμαζόταν για 15 χρόνια στην Κασπία. Λόγω του χαμηλού ύψους πτήσης (μόλις λίγα μέτρα) ήταν δύσκολος ο εντοπισμός του από τα ραντάρ, ενώ μπορούσε να κινηθεί και πάνω από επίπεδο έδαφος, πάγο ή χιόνι.

Το ΚΜ καταστράφηκε σε ατύχημα που αποδόθηκε σε σφάλμα πιλότου. Δεν υπήρξαν νεκροί, ωστόσο υπέστη σοβαρές ζημιές και δεν έγιναν απόπειρες περισυλλογής του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί. Παρόλα αυτά, αποτέλεσε τη βάση για ένα άλλο εκρανοπλάνο, που υπηρέτησε στο σοβιετικό και μετέπειτα το ρωσικό πολεμικό ναυτικό. Γενικότερα, παρά τις θαυμαστές επιδόσεις του σε συγκεκριμένους τομείς, δεν ήταν ευέλικτο, οπότε θεωρήθηκε ότι θα ήταν εύκολος στόχος για εχθρικά μαχητικά- ενώ είχε και προβλήματα ευστάθειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια