ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η φωτογραφία με τη σύλληψη του Dr. Anthony Fauci είναι πλαστή

Ισχυρισμός

Εξώφυλλο της εφημερίδας USA Today απεικονίζει τον Dr. Anthony Fauci να συλλαμβάνεται για συνωμοσία σχετικά με την νόσο Covid-19.

Συμπέρασμα

Η υπό εξέταση εικόνα είναι παραποιημένη και προκύπτει από την επετειακή έκδοση της εφημερίδας USA Today η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2015 και ήταν αφιερωμένη στην ταινία Back to the Future: Part II.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε φωτογραφία από εξώφυλλο της εφημερίδας USA Today, η οποία απεικονίζει τη σύλληψη του διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), Dr. Anthony Fauci, υπό την κατηγορία της συνωμοσίας αναφορικά με την πανδημία. Ωστόσο, η εν λόγω εικόνα αποτελεί προϊόν επεξεργασίας και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα η εικόνα από σχετική δημοσίευση στο Facebook:

Άλλα παραδείγματα εντοπίστηκαν στις σελίδες Awaken Cypriots και Hellas Greece ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Τι ισχύει;

Η υπό εξέταση εικόνα προέκυψε από επεξεργασία και ανάμιξη δυο διαφορετικών φωτογραφιών. Η αρχική πηγή της φωτογραφίας με το πρόσωπο του Dr. Anthony Fauci προέρχεται από άρθρο της ιστοσελίδας www.npr.org το οποίο δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2020.


Έπειτα η παραπάνω εικόνα παραποιήθηκε και χρησιμοποιήθηκε σε άρθρο της σατιρικής ιστοσελίδας The Onion, στο οποίο ο Dr. Anthony Fauci φαίνεται πως συλλαμβάνεται υπό την ψευδή κατηγορία πως βρέθηκαν στο σπίτι του πτώματα θυμάτων από τον ιό SARS-CoV-2. [πηγή]

Εν συνεχεία, η παραπάνω επεξεργασμένη εικόνα χρησιμοποιήθηκε για να τοποθετηθεί στο εξώφυλλο μιας επετειακής έκδοσης της εφημερίδας USA Today, η οποία κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου του 2015 και ήταν αφιερωμένη στην ταινία Back to the Future: Part II, έχοντας ως αποτέλεσμα την υπό εξέταση φωτογραφία. [πηγή1][πηγή2][σχετικό βίντεο]

Τέλος, το θέμα με τη συγκεκριμένη παραποιημένη εικόνα έχει αναλυθεί και καταρριφθεί και από άλλες σελίδες ελέγχου γεγονότων όπως η checkyourfact.com, καθώς και από την ίδια την USA Today, επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως ο Dr. Anthony Fauci δεν συνελήφθη ποτέ για συνωμοσία.
Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, η υπό εξέταση φωτογραφία είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας και ο ισχυρισμός πως ο Dr. Anthony Fauci συνελήφθη υπό την κατηγορία συνωμοσίας σχετικά με την νόσο Covid-19 δεν ευσταθεί.


Ευτυχία Νάτση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια