ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Die Welt: Να αποσύρει τώρα η ΕΕ όλους τους πρέσβεις από την Τουρκία


Άλλο ένα σκληρό άρθρο γνώμης κατά της κυβέρνησης του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η γερμανική εφημερίδα Diw Welt, καλώντας την ΕΕ και τη Γερμανία να υιοθετήσει σκληρότερη στάση έναντι της Άγκυρας και να την κάνει να πληρώσει μέσω κυρώσεων για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND στο Βερολίνο, η Welt σημειώνει ότι η ΕΕ δεν πρέπει να συνεχίσει να ανέχεται τις επιθέσεις από πλευράς του Τούρκου προέδρου, ο οποίος καταλαβαίνει "μόνον τη γλώσσα της σκληρότητας".

"Η Γερμανία προς το παρόν στηρίζει τη Γαλλία μόνον ρητορικά", αναφέρεται στο άρθρο γνώμης της γερμανικής εφημερίδας,

"Αυτό δε φτάνει. Πρέπει να καταστεί σαφές στην Τουρκία όποιος παραβιάζει κυριαρχία πρέπει να περιμένει σκληρές κυρώσεις", τονίζει η Welt, καλώντας την ΕΕ να αποσύρει άμεσα όλους τους πρέσβεις των κρατών - μελών της από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εφημερίδα έχει "ανοικτούς λογαριασμούς" με την ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση Ερντογάν, καθώς ανταποκριτής της στην Τουρκία είχε συλληφθεί προ διετίας και είχε κρατηθεί για έναν ολόκληρο χρόνο σε τουρκικές φυλακές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια