ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προς τους νέους: Χρήση μάσκας και στις εξόδους με μικρές ομάδες φίλων


Όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, οι νέοι ηλικίας 18-39 ετών είναι πρώτοι σε κρούσματα

Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης κατά του SARS-CoV-2, κάνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε όλους του πολίτες της χώρας, ανεξαρτήτως πού ζουν και ποια είναι η ηλικία ή η κατάσταση της υγείας τους.

Όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, οι νέοι ηλικίας 18-39 ετών είναι πρώτοι σε κρούσματα, ενώ ακολουθεί η αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα των 40-50 ετών.

Όπως δήλωσε στην τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, οι νέοι νοσούν κατά κανόνα πιο ήπια αλλά ενδέχεται να παρουσιάζουν, όπως και οι μεγαλύτεροι, προβλήματα υγείας σε δεύτερο χρόνο. Χρόνια κόπωση, υπογονιμότητα στους άνδρες, καρδιολογικά προβλήματα και αναπνευστικές διαταραχές είναι μερικά από αυτά που «συνοδεύουν» τους αναρρώσαντες ακόμα και από εξαιρετικά ήπια νόσηση.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συστήνει:

-Τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς αλλά και στους ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό. Χωρίς να την αγγίζουμε εξωτερικά και αφαιρώντας την με προσοχή πλένοντας ενδελεχώς τα χέρια πριν και μετά.

-Τη χρήση μάσκας και συχνή απολύμανση των χεριών στους χώρους εργασίας καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά με εργαζόμενους σε εργοστάσια που δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης.

-Τη μείωση στο ελάχιστο των μετακινήσεων με μέσα μαζικής μεταφοράς σε ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

-Τη χρήση μάσκας και τις εξόδους για διασκέδαση σε μικρές ομάδες φίλων για τους νέους.

-Την παραμονή στο σπίτι σε όποιους παρουσιάζουν έστω και λίγα δέκατα πυρετού ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση πιθανής ίωσης σε συνεργάτες και κοινωνικές συναναστροφές.

Υπενθυμίζει τέλος ο ΠΙΣ ότι το αντιγριπικό εμβόλιο γίνεται φέτος μετά από ηλεκτρονική συνταγογράφηση και συστήνει την επίσκεψη στον ιατρό και την εφαρμογή του εμβολίου μέχρι το αργότερο τις 15 Νοεμβρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια