ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΝΔ: Αυτή είναι η αλήθεια για την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά


Η ΝΔ σημειώνει ότι οι περιοριστικοί όροι του Χρήστου Παππά άλλαξαν τον Αύγουστο του 2015, επί ΣΥΡΙΖΑ - Η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιτρεπόταν να παρακολουθήσει έναν πολίτη, ακόμα και υπόδικο

Διευκρινίσεις για τον Χρήστο Παππά, που φυγοδικεί μετά την καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έδωσε το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του, το Παρατηρητήριο διευκρινίζει ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Αύγουστο του 2015, «οι περιοριστικοί όροι για τον Χ. Παππά έγιναν πολύ ευνοϊκότεροι καθώς έπρεπε να εμφανίζεται μόνο μία φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του, αντί για τρεις που ίσχυε μέχρι τότε».

«Η Αστυνομία το κατέγραψε και έκτοτε ο Χ. Παππάς δεν έχει εμφανιστεί, καθώς κάτι τέτοιο δεν απαιτείτο πλέον βάσει των νέων ευμενέστερων διατάξεων για τους περιοριστικούς του όρους, που άλλαξαν με βούλευμα επί ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει το Παρατηρητήριο, που τονίζει ότι «η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιτρεπόταν σε καμία περίπτωση να παρακολουθήσει έναν πολίτη, ακόμα και εάν πρόκειται για έναν υπόδικο, καθώς είναι όργανο μιας ευνομούμενης πολιτείας με ισχυρό κράτος δικαίου».

Μάλιστα, το Παρατηρητήριο Fake News κατηγορεί όσους υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο ήταν αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ ότι «μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, παραπέμποντας σε τακτικές της Στάζι και όχι μιας φιλελεύθερης Δημοκρατίας», όπου οι παρακολουθήσεις γίνονται μόνο με εισαγγελική εντολή.

«Αυτονόητες μεν, απαραίτητες δε, διευκρινήσεις για ανθρώπους που προσπάθησαν να «ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας», αλλά δεν τα κατάφεραν, και σήμερα υπόσχονται “η επόμενη φορά να είναι αλλιώς”», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Fake News της ΝΔ αναφέρει:

Τον Αύγουστο του 2015, οι περιοριστικοί όροι για τον Χ. Παππά έγιναν πολύ ευνοϊκότεροι καθώς έπρεπε να εμφανίζεται μόνο μία φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του, αντί για τρεις που ίσχυε μέχρι τότε (1, 10 και 20 του μηνός), ενώ δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει στην κατοικία του στου Παπάγου. Την 1η Οκτωβρίου, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στο τοπικό τμήμα ως όφειλε, η Αστυνομία το κατέγραψε και έκτοτε ο Χ. Παππάς δεν έχει εμφανιστεί, καθώς κάτι τέτοιο δεν απαιτείτο πλέον βάσει των νέων ευμενέστερων διατάξεων για τους περιοριστικούς του όρους, που άλλαξαν με βούλευμα επί ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιτρεπόταν σε καμία περίπτωση να παρακολουθήσει έναν πολίτη, ακόμα και εάν πρόκειται για έναν υπόδικο, καθώς είναι όργανο μιας ευνομούμενης πολιτείας με ισχυρό κράτος δικαίου.

Όσοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο ήταν αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ, μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, παραπέμποντας σε τακτικές της Στάζι και όχι μιας φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Επειδή μάλλον δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν τα ευνομούμενα κράτη, να τους ενημερώσουμε, ότι παρακολουθήσεις γίνονται μόνο με εντολή εισαγγελέα και όταν το κράτος δικαίου γίνεται α λα καρτ, παύει να είναι κράτος δικαίου. Αυτονόητες μεν, απαραίτητες δε, διευκρινήσεις για ανθρώπους που προσπάθησαν να «ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας», αλλά δεν τα κατάφεραν, και σήμερα υπόσχονται «η επόμενη φορά να είναι αλλιώς».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια