ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σφαγές με εθνικό ή θρησκευτικό χαρακτήρα κάνει ο Ερντογάν


Ο Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφει στο δρόμο των προγόνων του: τις σφαγές με χαρακτήρα εθνικό ή θρησκευτικό και την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Τα παραπάνω γράφει στη γαλλική εφημερίδα Les Echos ο Edouard Tetreau. Υπογραμμίζει τα εξής:

Η λίστα είναι μακρά: από τη μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί ως την εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία, τη Λιβύη και την επιθετική της πολιτική στην Αν. Μεσόγειο ως προς την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Είναι προς τιμή του Γάλλου προέδρου που μία δύναμη προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της Τουρκίας και της τουρκικής εθνικιστικής της πολιτικής.

Ωστόσο, η Τουρκία είναι ένας γίγαντας με σαθρά πόδια, κυρίως λόγω των προβλημάτων στην οικονομία της. Αυτό είναι και το αδύνατο σημείο της.

Τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι δυτικές εταιρείες κρατούν όμως το κλειδί της επιβίωσης του Erdogan. Οι δυτικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να μποϋκοτάρουν την Τουρκία και οι τράπεζες να σταματήσουν τη χρηματοδότηση των τουρκικών επιχειρήσεων.

Ο ρόλος της Κίνας μπορεί να είναι κρίσιμος, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα καταλάβει ότι μία ισλαμική επιθετική Τουρκία δεν είναι προς το συμφέρον της, καταλήγει το άρθρο.

ΠΗΓΗ: Les Echos, του Edouard Tetreau, Frapper la Turquie là où ça fait mal : son économie

  • Κατάρρευση τουρκικής λίρας

“Απευθύνω έκκληση στο έθνος: μην αγοράζετε πια γαλλικά προϊόντα”. Έτσι, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ξεκίνησε μια προτροπή για μποϊκοτάζ, μετά τη νέα σκληρή σύγκρουση με τον Εμανουέλ Μακρόν τις τελευταίες ημέρες, αναφέρει η ιστοσελίδα του Ansa.it.

Η κατάρρευση της λίρας δεν σταμάτησε στην Τουρκία, με φόντο τις έντονες εντάσεις με τη Γαλλία, οι οποίες προστίθενται σε αυτές με άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ, από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως την Ελλάδα. Το νόμισμα της Άγκυρας σημείωσε νέα αρνητικά ρεκόρ έναντι των κύριων διεθνών νομισμάτων, υπερβαίνοντας το ψυχολογικό όριο των 8 λιρών έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Νέα χαμηλά καταγράφονται επίσης σε σχέση με το ευρώ, επίσης σε αυτήν την περίπτωση για πρώτη φορά ξεπερνώντας το συμβολικό εμπόδιο των 9,5 λιρών. Σύμφωνα με αναλυτές, η πτώση είναι επίσης συνέπεια της απόφασης της περασμένης εβδομάδας από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο 10,25%, το οποίο τον Σεπτέμβριο αντ ‘αυτού αυξήθηκε για πρώτη φορά σε δύο χρόνια.

Αφού έφτασε το 24% το 2018, τα ποσοστά έπεσαν σε ένα ποσοστό με τη ρητή ώθηση του Ερντογάν, ο οποίος τους χαρακτήρισε «μητέρα και πατέρας όλων των κακών».

ΠΗΓΗ: Ansa.it, Erdogan lancia appello a boicottare prodotti francesi


https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια