ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ωρέ πως έρχονται οι καιροί!


Δεν υπάρχει κάποια θεία ή συμπαντική δικαιοσύνη, όπως δεν υπάρχει κάποια Νέμεσις για την ύβρη, την αλαζονεία και τη μνησικακία. Οι τρεις λαϊκιστές ηγέτες που αρνήθηκαν τη σοβαρότητα της COVID-19, με συνέπεια τον συνεχιζόμενο θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ήρθαν απλά αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.

Το καλύτερο εργαλείο που διαθέτει η ανθρωπότητα για την κατανόηση της πραγματικότητας είναι η επιστήμη. Η πραγματικότητα είναι αυτή που ορίζει την καθημερινότητά μας και τη ζωή μας στο σύνολο. Όταν λοιπόν είμαστε σε διαρκή διαμάχη με το μοναδικό εργαλείο που μας βοηθά να κατανοήσουμε την πραγματικότητα, τότε αυτή αναπόφευκτα θα επικρατήσει γιατί είναι πολύ μεγαλύτερη από μερικές χιλιάδες ανθρώπων που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας ή έχουν άρνηση απέναντί της ή απλά τοποθετούν τον εαυτό τους στο κέντρο του σύμπαντος θεωρώντας ότι η πραγματικότητα περιστρέφεται γύρω τους υπό τον έλεγχό τους.
Πολλοί θεωρούν ότι αυτός ο συμπαντικός κυνισμός είναι μονόχρωμος, ζοφερός και απάνθρωπος. Εγώ πάλι βρίσκω πολύχρωομο και σχεδόν τέλειο αυτό το δίπολο μεταξύ της πολυπλοκότητας που εμπεριέχει η εντροπία της φύσης, και της απλότητας με την οποία αυτή η εντροπία συνθέτει μία καλοκουρδισμένη και συντονισμένη πραγματικότητα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια